2012-07-27 21:03:04
Φωτογραφία για Ανοιχτό άφησε η Ισπανία το ενδεχόμενο διάσωσης, σύμφωνα με το Reuters
Ανοιχτό, για πρώτη φορά, άφησε η Ισπανία το ενδεχόμενο να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητώντας χρηματοδότηση 300 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που το κόστος δανεισμού της χώρας παραμείνει... στα πρωτοφανή σημερινά επίπεδα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς ντε Γκίντος, έθεσε το ζήτημα επί τάπητος στον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφανγκ Σόιμπλε, στη συνάντησή τους στο Βερολίνο την περασμένη Τρίτη, όπως αναφέρει ο αξιωματούχος της ευρωζώνης που προτιμά να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Εάν χρειαστεί, τα κεφάλαια διάσωσης θα προστεθούν στα 100 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συμφωνηθεί να χορηγηθούν στην Ισπανία για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών της. Κάτι τέτοιο, όμως, θα μειώσει επικίνδυνα τα διαθέσιμα κεφάλαια διάσωσης της ευρωζώνης, και για το λόγο αυτό ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στον Ισπανό ομόλογό του ότι θα προτιμούσε το ενδεχόμενο της διάσωσης να συζητηθεί μετά την επικύρωση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης (ESM) το προσεχές διάστημα.


«Ο ντε Γκίντος έκανε λόγο για 300 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός πλήρους προγράμματος [διάσωσης], ωστόσο, η Γερμανία δεν αισθάνεται άνετα σε αυτή τη φάση με την ιδέα της διάσωσης», σημείωσε στο διεθνές πρακτορείο ο αξιωματούχος της ευρωζώνης.

«Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το ESM. Μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί, θα δούμε πού κυμαίνεται το κόστος δανεισμού της Ισπανίας και ίσως επανέλθουμε στο ζήτημα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ