2012-07-20 16:48:32
Φωτογραφία για Τιμή και σεβασμό προς την Εκκλησία της Κύπρου εξέφρασε ο Ε. Μεϊμαράκης
Για να αποδώσει την πρέπουσα «τιμή και σεβασμό» στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κύπρου για το διαχρονικό της αγώνα για την προάσπιση της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετέβη την Παρασκευή στην Αρχιεπισκοπή όπου συναντήθηκε με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

«Επισκέφθηκα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για να καταδείξω την τιμή και το σεβασμό στην Εκκλησία της Κύπρου και επιδεικνύουμε αυτή την τιμή για τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας της Κύπρου στον αγώνα για την ελευθερία και την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μετά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε το γεγονός ότι «στον όποιο αγώνα, η Εκκλησία της Κύπρου συμμετείχε ενεργά και τώρα χαιρετίζουμε τις προσπάθειες και τις ενέργειες που μας ενημέρωσε ο Μακαριότατος ότι αναλαμβάνει μαζί και με άλλες χώρες της ΕΕ για να μπορέσουμε να επιλύσουμε ζητήματα τα οποία μας απασχολούν στην ευρύτερη περιοχή τόσο στον τομέα της οικονομίας όσο και στο εθνικό θέμα».


Ανήμερα της 38ης επετείου από την τουρκική εισβολή, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είπε πως «είμαστε πάντα μαζί, με τον απαιτούμενο σεβασμό και εκτίμηση που έχουμε και προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και προς την Εκκλησία της Κύπρου, η οποία μας βοηθά μέσα από το μεγάλο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί αλλά και μέσω των μηνυμάτων συναδέλφωσης, αγάπης και ενότητας τα οποία μας στέλνει».

«Με τις ευλογίες της Εκκλησίας θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο αύριο», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Στις δικές του δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι πρώτο θέμα είναι η άρση του οικονομικού αδιεξόδου με το Κυπριακό, τη χρονική περίοδο που διανύουμε, να κατατάσσεται δεύτερο.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «είμαστε αποφασισμένοι όλοι, να δουλέψουμε σκληρά, ούτως ώστε να υπηρετήσουμε το λαό και την πατρίδα μας για να βγούμε από τα οικονομικά αδιέξοδα πρώτα γιατί, όπως έχω δηλώσει εσχάτως και στην Ελλάδα, το εθνικό μας θέμα αυτή τη στιγμή έρχεται δεύτερο».

«Πρώτα είναι η οικονομία γιατί χωρίς οικονομικό υπόβαθρο δεν μπορούμε να διεξάγουμε κανένα αγώνα», είπε και πρόσθεσε ότι «για αυτό τώρα όλοι θα σκύψουμε πάνω στο θέμα τούτο για να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λαό μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων «μια όμορφη συνάντηση» κατά τη διάρκεια της οποίας, «ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις και απόψεις», είπε ο Κύπρου Χρυσόστομος, αναφέροντας ότι «βλέπουμε το εμπερίστατο και της Κύπρου και της Ελλάδος».

Ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στον κ. Μεϊμαράκη ασημένιο ψηφιδωτό – εικόνα που απεικονίζει τους Αποστόλους Βαρνάβα και Πέτρο και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανταπέδωσε με ένα επίχρυσο κλάδο ελαίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ