2012-07-20 16:48:12
Φωτογραφία για Oι Ιάπωνες αγοράζουν κινέζικο ρύζι!
Ο αστικός μύθος λέει ότι οι Ιάπωνες τρέφονται αποκλειστικά με ρύζι το οποίο αποτελεί ούτως ή άλλως τη βάση του διαιτολογίου των κατοίκων στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Μετά τις εκρήξεις στα πυρηνικά εργοστάσια, το περασμένο έτος, στη Φουκουσίμα, η οποία είναι μια από τις περιοχές με την μεγαλύτερη παραγωγή ρυζιού στη νησιώτικη χώρα, παρατηρήθηκε διαρροή ραδιενέργειας.

Σταδιακά πολλοί Ιάπωνες καταναλωτές αλλά και ιδιοκτήτες εστιατορίων σταμάτησαν να αγοράζουν το ποιοτικό ρύζι από τη χώρα τους και άρχισαν να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις από την Κίνα, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ρύζι των οποίων πωλείται φθηνότερα στην Ιαπωνία παρά το γεγονός ότι είναι εισαγόμενο.

Για τους Ιάπωνες καταναλωτές είναι μεγάλη αλλαγή να αρχίσουν να αγοράζoυν ξένο -ειδικά κινέζικο- ρύζι για να μαγειρέψουν στο σπίτι τους.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ιαπωνίας προσπαθεί να καθησυχάσει τους καταναλωτές επιχειρηματολογώντας ότι από τις μετρήσεις προκύπτει ότι το ιαπωνικό ρύζι δεν είναι ραδιενεργό, χωρίς ωστόσο να έχουν πείσει τους Ιάπωνες που συνεχίζουν να καταναλώνουν ρύζι από την Κίνα, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω και της φθηνότερης τιμής του...
protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ