2012-07-20 13:23:19
Φωτογραφία για «Ο ανταγωνισμός είναι πάντα καλός»
O Στέλιος Μαλεζάς μαζί με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής στο αυριανό φιλικό με την Μαγιόρκα. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μετρά λίγες προπονήσεις στην Ολλανδία αλλά έχει μια πρώτη άποψη για την νέα ομάδα που χτίζεται εκεί. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαλεζάς;

Για το φιλικό με την Τσβόλε: «Είδα μία ομάδα που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το πιο σημαντικό, το πώς να το διεκδικήσει και πως θα μπει στην τελική ευθεία για τις επίσημες υποχρεώσεις της όσο έτοιμη χρειάζεται».

 Για το ότι ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα πολλά παιδιά από τις ακαδημίες: «Δυστυχώς στην Ελλάδα είχαμε, γιατί νομίζω δεν έχουμε πλέον, την άσχημη νοοτροπία πως ποτέ ένας νεαρός δεν είναι ικανός να μπει σε μια ομάδα και να προσφέρει σε αυτή. Κυρίως όμως λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα μας, όλα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Έστω και αργά, έχουμε ξυπνήσει και ως χώρα και σαν λαός
. Σίγουρα οι νεαροί μπορούν να μπουν σε μια ομάδα, να αγωνιστούν σε αυτή και να προσφέρουν. Βέβαια, θα υπάρχουν και αρνητικά σε κάτι τέτοιο. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές, δεν είναι σε απόλυτο βαθμό έτοιμοι να αντεπεξέρθουν στις δυσκολίες. Γι΄ αυτό εμείς, οι πιο έμπειροι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, πρέπει να τους στηρίξουμε. Το ίδιο, πρέπει να κάνει και ο κόσμος. Να τους βοηθήσουμε όλοι να μπουν γρήγορα στο κλίμα της ομάδας.

 

Για το τι του άρεσε από τον ΠΑΟΚ στο προχθεσινό φιλικό:«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν μου έδωσε την εικόνα μιας ομάδας που αποτελείται από πολλούς νεαρούς παίκτες και βρίσκεται στο στάδιο του «χτισίματός» της. Είδα μια ομάδα που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και μια ομάδα με πολλά νεαρά παιδιά που μπορούν να πετύχουν κάτι καλό».

 Για το αν θα υπάρχει ανταγωνισμός πλέον για όλες τις θέσεις: «Καταρχήν να πω πως δεν βάζω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία. Να τον θεωρώ δηλαδή πρώτο ή δεύτερο ή τρίτο. Αυτό που σκέφτομαι είναι να μπαίνω κάθε μέρα στην προπόνηση και να δείχνω ότι αξίζω να είμαι βασικός. Με πράξεις, όχι μόνο στα λόγια. Μπορεί αυτό το σκεπτικό μου, να με βοήθησε ακόμα περισσότερο να φτάσω εδώ που βρίσκομαι, να δουλέψω περισσότερο και να μπορώ να πιστεύω στον εαυτό μου. Πάντα πίστευα πως μπορώ να κερδίσω θέση βασικού, ακόμα και όταν δεν ήμουν βασικός. Έβλεπα τους παίκτες που είχα μπροστά μου και προσπαθούσα να κερδίσω από αυτούς. Με βοήθησαν, βλέποντάς τους μόνο τι κάνουν. Δεν χρειάζεται λοιπόν να λέμε ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος. Αυτό να το βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο».

 Για το πότε θα είναι έτοιμοι οι διεθνείς: «Για το πότε θα είμαστε έτοιμοι ή όχι, ευθύνη θα έχουν οι γυμναστές που θα πρέπει να μας ετοιμάσουν για αυτό το κομμάτι. Δεν νομίζω πάντως ότι θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Αυτό που μας έλειπε ήταν να ξεκουραστούμε ψυχολογικά και σωματικά. Στον τομέα της φυσικής κατάστασης, θα δουλέψουμε όσο καιρό είμαστε εδώ ώστε να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει»

 Για τα οικονομικά προβλήματα: «Πέρσι είχαμε κάποια προβλήματα οικονομικής φύσεως. Μακάρι ο προπονητής μας να βγει αληθινός και να μην ασχολούμαστε καθόλου με αυτό το κομμάτι. Είναι κάτι δύσκολο να ασχολείσαι με αυτό. Μακάρι ο πρόεδρος, η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής να τα καταφέρουν και εμείς οι ποδοσφαιριστές να ασχολούμαστε μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι. Ήταν λίγο κουραστική πέρσι η κατάσταση και μακάρι να μην την συναντήσουμε ξανά μπροστά μας»

Για το τι σκέφτεται να κάνει αφού σε ένα χρόνο τελειώνει το συμβόλαιο του: «Δεν νομίζω ότι με αγχώνει περισσότερο από όσο με αγχώνει ένας αγώνας ή να δείξω πως αξίζω μία θέση στην ενδεκάδα. Προς το παρόν, δεν με απασχολεί. Όσο θα περνάει βέβαια ο καιρός, είναι λογικό να αρχίσει να με απασχολεί»

Για το ότι ο ΠΑΟΚ απογοήτευσε στο τέλος της περσινής σεζόν: «Θα διαφωνήσω εν μέρει. Μέχρι και την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, ήμασταν εξάλλου πρώτοι και πιστεύαμε πως μπορούσαμε να τερματίσουμε και πρώτοι. Άρα, δεν είχαμε αφεθεί ούτε ήμασταν αδιάφοροι. Είχαμε στόχο την πρώτη θέση. Ωστόσο, από τα διαδοχικά παιχνίδι, πολλοί ποδοσφαιριστές κουράστηκαν. Υπήρξαν και κάποιες άτυχες στιγμές και έτσι δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε και περιμέναμε. Βέβαια, από τη στιγμή που μείναμε από νωρίς αρκετά πίσω από τις πρώτες θέσεις, ήταν λογικό στο δεύτερο γύρο να εμφανιστούμε λίγο πιο χαλαροί, μιας και ήταν λίγο-πολύ σίγουρο πως θα παίρναμε μέρος στα πλέι οφ. Όχι ότι αυτό είναι το σωστό. Μέχρι πάντως τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, στα πλέι οφ, ήμασταν μέσα στους στόχους μας».

Για τον φετινό στόχο: «Καλύτερα να μιλήσουμε για στόχους όταν έρθουν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια. Πιστεύω τότε θα είναι πιο σωστό»

Για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:«Προσωπικά με στενοχωρεί όταν οι ομάδες δεν γίνονται καλύτερες, αλλά χειρότερος. Και για την ομάδα και για εμάς τους ποδοσφαιριστές, αυτό δεν μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Ο ανταγωνισμός, πάντα είναι καλός. Αν δεν υπάρχει, μια ομάδα με κακή πορεία μπορεί να παρασύρει και εσένα»

Για την επιτυχία της Εθνικής Νέων: «Αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτά τα παιδιά κατάφεραν να φτάσουν σε μια μεγάλη επιτυχία. Χωρίς μάλιστα το ελληνικό ποδόσφαιρο να διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές ή να υπάρχει εμπιστοσύνη στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, για να αποδείξουν τις δυνατότητές τους. Και άλλες φορές η Εθνική έφτασε σε τελικούς σε αυτό το επίπεδο, αλλά οι παίκτες που την στελέχωναν κάθε φορά, δεν στηρίχθηκαν. Μακάρι, αυτή τη φορά, να τους δοθεί η ευκαιρία…»
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ