2012-07-19 18:03:03
Φωτογραφία για Συστάσεις από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα
Να προσδιορίσει τις περικοπές ύψους 11,5 δισ. ευρώ ζητά από την Ελλάδα...το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μία εβδομάδα πριν από την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. Σε έκθεσή του για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωζώνη, το ΔΝΤ προβαίνει σε πέντε συστάσεις προς την Ελλάδα. Το Ταμείο επισημαίνει τις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον δημοσιονομικό τομέα, τις μεταρρυθμίσεις και τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα. Πιο αναλυτικά, το ΔΝΤ συνιστά:

Εξειδίκευση και νομοθέτηση των μέτρων που απομένουν να ληφθούν για τα έσοδα και τις δαπάνες, ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η αναφορά σχετίζεται με τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Προώθηση και υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών για να ενισχυθεί η συλλογή φόρων, αλλά και αλλαγές στους θεσμούς για να εμποδιστεί η δημιουργία και άλλων υποχρεώσεων του κράτους προς τρίτους.


Ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των βιώσιμων ελληνικών τραπεζών, καθώς και δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος για την άντληση κεφαλαίων.

Αντιμετώπιση των προβλημάτων των κρατικών τραπεζών με το μικρότερο δυνατό κόστος και με γνώμονα την προστασία των καταθετών.

Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας, της απελευθέρωσης των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών και της προώθησης των αλλαγών στο επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε να γίνει πιο φιλικό.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ