2012-07-19 18:02:21
Φωτογραφία για Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Χανιά
Εκτονώνεται, ως φαίνεται, αργά και σταθερά η φωτιά στα Χανιά. Η πυρκαγιά που κατάκαψε την ομορφότερη, ίσως γωνιά της Κρητικής γης φαίνεται ότι έχει αρχίσει σιγά- σιγά να υποχωρεί, σύμφωνα με... τις εκτιμήσεις των αρχών. Οι μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να παραμένουν στο σημείο.

Η φωτιά έχει αρχίσει να βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 16 πυροσβεστικά οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα με 24 συνολικά άτομα. Όσο για την κατεύθυνση της, είναι προς την περιοχή που ήταν η φωτιά της προηγούμενης μέρας, στο Σφηνάρι.

Στην περιοχή επιχείρησε νωρίς το πρωί και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, λίγο πριν τις 9 επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Σούδας. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης το ελικόπτερο επέστρεψε λόγω βλάβης στο αεροδρόμιο.

Ιστορικό

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από χθες το απόγευμα και μετά, οπότε και ξέσπασε η φωτιά, έχουν καεί αγροικίες, έχουν εκκενωθεί χωριά, έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα χορτολοβαδικών, δασικών αλλά και καλλιεργήσιμων εκτάσεων ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να σώσουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.


Πιο συγκεκριμένα, χθες οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χωριού Παπαδιανά, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι και σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη, εκτείνονταν σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον 10 σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά, Βάθη, Θεοδωριανά, Σημαντηριανά, Αμυγδαλοκεφάλι και Πλοκαμιανά, ενώ οι φλόγες έκαψαν ελαιόδεντρα, πεύκα, ζώα και μελίσσια.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ