2012-07-18 13:02:04
Φωτογραφία για Αθλιότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων, καταγγέλλουν δημότες - αναγνώστες Βριλησσίων
Έχουμε διαμαρτυρηθεί κι άλλες φορές για τα αίσχη στο Δήμο Βριλησσίων με τις αυθαίρετες αλλαγές της φοράς κίνησης των αυτοκινήτων σε διάφορους δρόμους. Η τελευταία αντιδρόμηση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως μας έχει φέρει σε απόγνωση, επειδή είχε ως αποτέλεσμα να εκτραπούν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά στη γειτονική οδό Ταϋγέτου, που περνάει μπροστά από τέσσερα σχολεία, και να συμβαίνουν επικίνδυνα ατυχήματα ανάμεσα σε διερχόμενους μαθητές.

Η παραπάνω κυκλοφοριακή αλλαγή στηρίχτηκε σε μια εικονική μελέτη λίγων αράδων της Τεχνικής Υπηρεσίας, που δεν στηριζόταν σε καμία μέτρηση και τεκμηρίωση, όπως προβλέπει ο νόμος. Στις διαμαρτυρίες μας, στις οποίες εκφράζαμε το φόβο ότι θα τραυματιστούν παιδιά που πηγαινοέρχονται στα σχολεία, η Τεχνική Υπηρεσία απάντησε με μια πρωτοφανή επιστολή, αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε, για να φανεί ο ξεπεσμός της δημόσιας διοίκησης στα Βριλήσσια:

«Η συμπεριφορά των διαμαρτυρόμενων δημοτών έχει ξεπεράσει κάθε όριο υπερβολής και κοσμιότητας. Αναμένετε εναγωνίως το πρώτο ανθρώπινο θύμα, και μάλιστα παιδί, από ατύχημα, για να εκραγείτε και να καταλύσετε κάθε έννομη τάξη, παίρνοντας το νόμο στα χέρια σας. Σε αυτό τον παροξυσμό, θύμα του μένους σας έχει πέσει και η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Κυρίες και κύριοι κάτοικοι προσδοκάτε να μας δείτε βορά των εισαγγελικών αρχών, οψέποτε συμβεί το μοιραίο που ενδόμυχα παρακαλείτε. Αιδώς για σας τους κατοίκους που υπογράψατε το κείμενο διαμαρτυρίας».

Απ’ ότι βλέπετε η Τεχνική Υπηρεσία κατηγορεί έγγραφα εμάς τους δεκάδες οικογενειάρχες ότι χαιρόμαστε που γίνονται ατυχήματα δίπλα στα σχολεία και ευχόμαστε ενδόμυχα να σκοτωθεί κάποιο από τα παιδιά μας ή τα παιδιά των συμπολιτών μας για να δικαιωθούν οι απόψεις μας. Στο μεταξύ, ούτε μια λέξη δεν έγραψαν για την εικονική μελέτη, για την οποία τους κατηγορούμε, καθώς και για τον ιδιωτικό δρόμο μηδενικής κυκλοφορίας, που σκανδαλωδώς δημιούργησαν στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Πρώτη φορά βλέπουμε δημόσια υπηρεσία να προσβάλει βάναυσα πολίτες σε πρώτο πρόσωπο και να τους κάνει «ψυχογράφημα», που αποδεικνύει τάχα τα ταπεινά τους ελατήρια. Δεν έχουν καμιά δουλειά οι δημόσιες υπηρεσίες να υπονοούν οτιδήποτε για τα αισθήματα των διαμαρτυρόμενων πολιτών, αλλά οφείλουν να απαντούν μόνο στις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Δεν ξέρουμε τι άλλο να αναμένουμε από την Τεχνική Υπηρεσία. Μήπως θα μας δείρουν κι από πάνω, επειδή τρέμουμε για την ασφάλεια των παιδιών μας; Δεν θα ήταν πιο σωστό να αποδείξουν με επιχειρήματα ότι η κυκλοφοριακή μελέτη, στην οποία βάσισαν τη σκανδαλώδη κυκλοφοριακή αλλαγή, δεν είναι εικονική; Αν έχουν τη συνείδησή τους καθαρή γιατί δεν απαντούν στις κατηγορίες μας ότι δημιουργούν ιδιωτικούς δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους; Τους έχει απομείνει καθόλου ντροπή και επιστημονική αξιοπρέπεια; Ποιο σεβασμό αξίζουν οι δημόσιοι λειτουργοί, που ξεπλένουν με εικονικές μελέτες τις αυθαιρεσίες των πολιτικών προϊσταμένων τους;

Σημειώνεται ότι το άθλιο κείμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν το υπέγραφε κανείς ονομαστικά. Προσπαθούν κάτω από το γενικό τίτλο «Τεχνική Υπηρεσία» να διαχύσουν τις ευθύνες των υπευθύνων στο απλό προσωπικό, αλλά και να φέρουν τους αγανακτισμένους πολίτες σε αντίθεση με τους εργαζόμενους του Δήμου.

Στην πρωτοφανή για τα χρονικά της δημόσιας διοίκησης επιστολή της Τεχνικής Υπηρεσίας αραδιάζονται για αντιπερισπασμό κατάλογοι με τα έργα που έχουν κάνει στην τελευταία δεκαετία, όπως ακριβώς κάνουν τα κομματικά παραμάγαζα στα προεκλογικά τους φυλλάδια. Λες και όποιος κάνει έργα απαλλάσσεται από τις ευθύνες του και έχει το δικαίωμα να φτιάχνει εικονικές μελέτες που απειλούν παιδιά.

Παραπονούνται, επίσης, οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας ότι θίγονται ως επιστήμονες από τις διαμαρτυρίες μας. Εμείς δεν τους κατηγορήσαμε χωρίς λόγο, αλλά δείξαμε τη μελέτη αντιδρόμησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως σε ειδικούς, οι οποίοι μας είπαν ότι είναι ένα μπακαλόχαρτο. Γέλασαν, μάλιστα, και μας ρώτησαν αν είμαστε σίγουροι ότι είναι επιστήμονες αυτοί που συνέταξαν και υπέγραψαν τη μελέτη.

Παρακαλούμε τον υπουργό Εσωτερικών, που διετέλεσε και υπουργός Παιδείας, καθώς και τον Περιφερειάρχη Αττικής, να ελέγξουν άμεσα τα σαθρά όργανα του παλαιοκομματικού δημάρχου Βριλησσίων, που έχουν βάλει στο σημάδι τα παιδιά των δημοτών. Να στείλουν συνεργάτες τους να δουν τα 3.000 αυτοκίνητα που περνούν καθημερινά στη χωρίς πεζοδρόμια οδό Ταϋγέτου, στην οποία συμβαίνουν χιλιάδες μαθητικές διελεύσεις κάθε μέρα. Να δουν τα σημάδια από τα τρακαρίσματα των αυτοκινήτων στα στενά σταυροδρόμια και στους τοίχους των σπιτιών δίπλα στα σχολεία. Να αναγκάσουν την Τεχνική Υπηρεσία να πάρει πίσω την επικίνδυνη κυκλοφοριακή αλλαγή και να εκπονήσει νέα κανονική κυκλοφοριακή μελέτη, που θα προστατεύει την ασφάλεια των μαθητών. Να τιμωρήσουν τους συντάκτες του προσβλητικού προς τους πολίτες κειμένου, κάτι που απέφυγε να κάνει ο δήμαρχος, ο οποίος άλλωστε είναι αγενέστερος απ’ αυτούς.

Απαιτούμε από τους υπευθύνους της Τεχνικής Υπηρεσίας να διορθώσουν τα λάθη τους και να προστατεύσουν τα παιδιά μας πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Αυτή είναι η τελευταία πίστωση χρόνου που τους δίνουμε και το ξέρουν καλά ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. 

Υ.Γ. Στο τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, που αντιδρομήθηκε σκανδαλωδώς, διαμένουν ένας πρώην τσάρος της οικονομίας και ένας στενότατος συγγενής κορυφαίου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έχουμε στοιχεία ότι οι παραπάνω εμπλέκονται στα μαγειρέματα του δημάρχου Ιωαννίδη και της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα των Ιωαννίδηδων είμαστε καχύποπτοι.

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ