2012-07-18 12:58:05
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... Η 12η ΚΟΥΠΑ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ... ΦΩΣ!
Σαν σήμερα στις 18 Ιουλίου του 1963 Ο Ολυμπιακός φτάνει για 12η φορά τα τελευταία 13 χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον πρώτο τελικό του θεσμού που έγινε υπό το φως προβολέων Όπως μας θυμίζει το "sday.gr", απέναντι του βρίσκεται μια ομάδα που είχε ιδρυθεί μόλις δύο χρόνια πριν. Ο Πιερικός ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης καθώς για τους Πειραιώτες ήταν συνήθεια η κατάκτηση του τροπαίου εκείνη την εποχή.

Ο τελικός στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ο πρώτος που διεξήχθη υπό το φως των προβολέων. Οι «ερυθρόλευκοι» σ' έναν συγκλονιστικό προημιτελικό απέκλεισαν εκτός έδρας με το εντυπωσιακό σκορ 5-3 τον Παναθηναϊκό, σ' ένα ματς όπου οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 3 φορές στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αντίστοιχα 3 φορές, ώσπου τελικά νίκησε.

Από την άλλη η ομάδα της Κατερίνης στη φάση των «32» επιβλήθηκε εκτός έδρας με 2-0 επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Στην επόμενη φάση επικράτησε με 2-1 του Εθνικού Πειραιώς, στην έδρα της. Στα προημιτελικά απέκλεισε τη Νίκη Βόλου με 3-2 στα πέναλτι εκτός έδρας (0-0 η κανονική διάρκεια), ενώ στα ημιτελικά οι Κατερινιώτες νίκησαν με 4-0 τον Αβέρων Ιωαννίνων. Το σκορ για τον Ολυμπιακό άνοιξε με σουτ ο Πολυχρονίου στο 30΄, ενώ 9 λεπτά αργότερα ο Παπάζογλου διπλασίασε τα τέρματα για τους Πειραιώτες.


Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 65΄ με τον Σίδερη ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την τυπική διαδικασία και κατέκτησε το 12ο Κύπελλο. Όσο για τον Πιερικό αυτή ήταν η πρώτη, αλλά και μοναδική φορά ως σήμερα που βρέθηκε σε τελικό του θεσμού.

ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0 (2-0)

Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας

21ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέλμης): Τσανακτσής - Σημαντήρης, Στεφανάκος, Θανάσης Λουκανίδης, Πολυχρονίου, Γιώργος Σιδέρης, Γκαβέτζος, Μπέμπης, Αριστείδης Παπάζογλου, Ψύχος

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Πέτροβιτς): Δρανδάκης - Κεφαλίδης, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Ταξίδης, Σιδηρόπουλος, Αμανατίδης, Φουλίδης, Κιζύρογλου, Ορφανίδης, Χριστοφορίδης

Διαιτητής: Χούμπερ (Ελβετός)

Σκόρερς: 30' Κώστας Πολυχρονίου, 39' Αριστείδης Παπάζογλου, 65' Γιώργος Σιδέρης
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ