2012-07-13 15:27:35
Φωτογραφία για Συρία: Ο Ανάν καταδικάζει τις «ωμότητες» στη Χάμα
Για παραβίαση των δεσμεύσεων της βάσει του ειρηνευτικού του σχεδίου κατηγόρησε τη Συρία ο διεθνής μεσολαβητής Κόφι Ανάν, επισημαίνοντας ότι οι συριακές δυνάμεις έκαναν χρήση βαρέων όπλων εναντίον του χωριού Τρεμσέχ, όπου σύμφωνα με την αντιπολίτευση σκοτώθηκαν χθες 200 άνθρωποι.

Σε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τις «ωμότητες», ο Ανάν δήλωσε σοκαρισμένος από «τις σφοδρές μάχες, τις σημαντικές απώλειες και την επιβεβαιωμένη χρήση βαρέων όπλων όπως πυροβολικό, άρματα μάχης και ελικόπτερα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι παρατηρητές του ΟΗΕ είναι έτοιμοι να μεταβούν στο χωριό της επαρχίας Χάμα για να διαπιστώσουν τι συνέβη «εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες», ωστόσο θα χρειαστούν ελευθερία μετακινήσεων για να κάνουν τη δουλειά τους.

Εξάλλου και ο επικεφαλής των παρατηρητών, στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη, σε περίπτωση κατάπαυσης του πυρός, να μεταβεί στο χωριό.


«Όπως γνωρίζετε, η αποστολή διέκοψε τις εργασίες της εξαιτίας του απαράδεκτου επιπέδου της βίας στη χώρα. Ωστόσο, οι παρατηρητές βρίσκονται ακόμα σε διάφορες επαρχίες και μπορούν να δουν τι συμβαίνει εκεί σε συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες πλευρές στις περιοχές αυτές», τόνισε.

«Στην επαρχία της Χάμα διαπιστώσαμε χθες συνεχείς μάχες στην περιοχή Ταραχσέχ, στη διάρκεια των οποίων πήραν μέρος μηχανοκίνητες μονάδες, πυροβολικό και ελικόπτερα», πρόσθεσε ο στρατηγός Μουντ.

Οι 300 παρατηρητές του ΟΗΕ έχουν διακόψει από τις 15 Ιουνίου την αποστολή τους στη Συρία εξαιτίας της κλιμάκωσης της βίας.

Περίπου 200 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, φέρονται να σκοτώθηκαν χθες στο χωριό Τρεμσέχ της επαρχίας Χάμα, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Κάτοικοι ανέφεραν σε ακτιβιστές ότι το χωριό αρχικά δέχτηκε επίθεση από μαχητικά ελικόπτερα και τανκς ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν μέλη της πολιτοφυλακής Σαμπίχα και πραγματοποίησαν εκτελέσεις.

Σε «τρομοκρατικές ομάδες» και στα «αιμοδιψή ΜΜΕ» επέρριψαν οι συριακές αρχές την ευθύνη για τη σφαγή, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο Sana.

«Τα αιμοδιψή ΜΜΕ σε συνεργασία με τρομοκρατικές ομάδες διέπραξαν τη σφαγή στο χωριό Τρεμσέχ της επαρχίας Χάμα για να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη κατά της Συρίας και του λαού της και για να προκαλέσουν ξένη επέμβαση την παραμονή της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας», σύμφωνα με το Sana.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήρε Φάρμαρ η Εφές
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πήρε Φάρμαρ η Εφές
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ