2012-07-02 10:01:07
Φωτογραφία για Στους ρυθμούς της τρόικας η κυβέρνηση...!!!
Δαπάνες, έσοδα και μεταρρυθμίσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των ελέγχων από τους εκπροσώπους των δανειστών. Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, οκτώ υπουργούς και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Ραντεβού με οκτώ υπουργούς της νέας κυβέρνησης και "φυσικά" με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, αλλά και τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, έχει ήδη «κλείσει» η «τρόικα», πριν καν οι εκπρόσωποί της φτάσουν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Το γεγονός αυτό είναι απολύτως ενδεικτικό της απόφασης που έχει ληφθεί, από την πλευρά των δανειστών της χώρας, να ελέγξουν ?πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης? τα στοιχεία που αφορούν τις δαπάνες, τα έσοδα, καθώς και την πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις των δανειστών μας (ενημερώθηκε άλλωστε και ο κ. Σαμαράς από τους κ.


Χατζηδάκη και Σταϊκούρα που ήταν στις Βρυξέλλες, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και είχαν σειρά επαφών) και για τον λόγο αυτόν έχει αποφασίσει να μη θέσει ?σε αυτά τα πρώτα ραντεβού? θέματα αλλαγής των όρων του Μνημονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες σε όλους τους υπουργούς που πρόκειται να συναντηθούν με τους κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ να δώσουν έμφαση στις κινήσεις που θα γίνουν άμεσα τόσο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων όσο και σε εκείνον των διαρθρωτικών αλλαγών.

Καθοριστικές θα είναι οι συναντήσεις που θα έχει η τρόικα με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

Θα παρουσιάσουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο λίστες: μία με τις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες και μία με τους φορείς του Δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν.

Στόχος του κ. Σαμαρά είναι σε πρώτη φάση να πείσει την Ευρώπη ότι έχει σχέδιο και πως είναι αποφασισμένος να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Εφόσον αυτό γίνει, ανέφερε στο «Εθνος» κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, τότε το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης θα μπορέσει να τεθεί άμεσα.

Αξιόπιστοι

Σε αυτό το κλίμα ήταν και οι δηλώσεις που έκανε χθες (ΝΕΤ) ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκης. «Εάν εμείς είμαστε αξιόπιστοι, τότε και οι εταίροι μας θα δείξουν την αλληλεγγύη τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Οσα περισσότερα κάνουμε στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών» ?συνέχισε? «τόσο περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του δημόσιου χρέους, με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΕ».

Το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους κ. Στουρνάρα και Σταϊκούρα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη όλου του οικονομικού επιτελείου με τη συμμετοχή των κ. Λαζαρίδη και Σταμάτη, προκειμένου να καθορισθεί η «γραμμή» που θα τηρηθεί απέναντι στην «τρόικα», αλλά και τον συντονισμό εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, συζήτηση η οποία θα ξεκινήσει πιθανότατα την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Γιάννης Σαραντάκος / ΕΘΝΟΣ
 
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ