2012-06-25 03:08:17
Φωτογραφία για Ο Γκρεγκ Μπεργκ είναι ο «ανώτατος σύμβουλος επικοινωνίας» στο Βατικανό
Βοήθεια για τη χάραξη της επικοινωνιακής τακτικής της Αγίας Έδρας ζητεί το Βατικανό και, απ’ ό,τι φαίνεται, τη βρήκε στο πρόσωπο του Αμερικανού δημοσιογράφου Γκρεγκ Μπεργκ, ανταποκριτή του δικτύου Fox News στη Ρώμη.

Άλλωστε, ο εν λόγω δημοσιογράφος χαίρει της εμπιστοσύνης του Βατικανού, καθότι είναι μέλος του συντηρητικού καθολικού τάγματος Opus Dei.

Προσελήφθη ως «ανώτατος σύμβουλος επικοινωνίας», για να βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις της Αγίας Έδρας, τη στιγμή που η Καθολική Εκκλησία στροβιλίζεται γύρω από το σκάνδαλο διαρροής ευαίσθητων πληροφοριών, περιλαμβανομένων και προσωπικών εγγράφων του ίδιου του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ`.

Η πρόσληψη του δημοσιογράφου του Fox News έρχεται εν μέσω ενδείξεων ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση στα υψηλά κλιμάκιά της, στη σκιά του σκανδάλου VatiLeaks.

O 52χρονος Γκρεγκ Μπεργκ, γεννημένος στο Μιζούρι, θα δίνει αναφορά απευθείας στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Έδρας, το τρίτο πρόσωπο στην ιεραρχία του Βατικανού. Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας θα παραμείνει ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο διορισμός του αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα εντός των ημερών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ