2012-06-25 02:57:04
Φωτογραφία για Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υστερίας
Οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται, η φορολογία είναι παράλογη για τους χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχους.

Παράλληλα ο νεοσύστατος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τα υποκείμενα που αυτός συναλλάσατε έχει προκαλέσει υστερία στους Ιατρούς και τους Φαρμακοποιούς οι οποίοι όμως δεν αδικούνται και δεν ταλαιπωρούνται ούτε φέρουν την ευθύνη για την ταλαιπωρία την οποία εφίσταντο οι ασφαλισμένοι.

Το παραμόρφωμα αυτό και δημιούργημα των κυβερνήσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων που το προετοίμαζαν από όταν ξεκίνησε το υποχρεωτικό φακέλωμα με τον Α.Μ.Κ.Α. δημιούργησαν σύγχυση στα συμφέροντα μεγάλης μερίδας ιατρών – φαρμακοποιών αλλά και της διεφθαρμένης πλευράς των κυβερνήσεων αυτών με τις μεγάλο – φαρμακοβιομηχανίες και μεγάλο – φαρμακαποθήκες.

Αφουγκράζοντας το τι γίνεται στην κοινωνία μας αλλά και στις μεταξύ μας συζητήσεις όλοι πλέον ξέρουμε ότι στην πλειοψηφία τους οι συμβεβλημένοι με τον περίφημο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατροί σου ζητάνε 10 με 20 € απλά και μόνο για να σου γράψουν φάρμακα. Μη πούμε και για εξέταση-εις.


Η συμμετοχή σε καρδιολογικά και άλλα φάρμακα από τους αντίστοιχους δικαιούχους τους αυξήθηκε έως και +15%. Για να μην μακρηγορήσουμε και με την σημαντικότατη ταλαιπωρία των βαριά παθόντων όπως των καρκινοπαθών που εδώ και χρόνια ζουν έναν Γολγοθά πέραν της ασθένειας τους και για να πάρουν τα φάρμακα τους.

Συμπαθάτε με αλλά οι ιατροί εφόσον πληρώνονται απλά για να γράψουν σε έναν ασφαλισμένο φάρμακα με ποσό που μπορεί και να ξεπερνάει το συνολικό μεροκάματο ενός βασικού μισθού τότε γιατί είναι συμβεβλημένοι και με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να πάρουν και από αυτόν λεφτά όταν τους δοθούν όπως και πολλοί εργαζόμενοι δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν.

Φυσικά δεν φταίνε μόνο οι ιατροί αλλά ότι έχουν δάνεια να τρέχουν και πολλοί από αυτούς έχουν μάθει στο να ζουν με τα πολλά και με την θέση τους δεν είναι εγκλωβισμένοι όπως τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Ή μάλλον είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι στα οικονομικά δεδομένα της προ-κρίσης εποχής.

Τώρα έχουμε και τις δίκαιες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που δεν έχουν πληρωθεί και φορολογούνται για εισοδήματα που δεν έχουν λάβει όπως όμως και οι πλειοψηφία των πολιτών. Δεν καταλαβαίνω βέβαια την στάση των φαρμακείων της Αττικής που δεν έχουν επίδραση σε καμία περίπτωση σε μία νεοσύστατη κυβέρνηση και πόσο μάλλον όταν τα φαρμακεία του Πειραιά δέχονται πλέον την πίστωση. Μόνο χάος και ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους προκάλεσαν με την οριακή τους αυτή απόφαση. Τους καταλαβαίνουμε οι ασφαλισμένοι έως έναν βαθμό όμως νομίζω ότι πλέον ο βαθμός αυτός έχει ξεπεραστεί.

Εδώ θέλω να αναφέρω την στάση και του προέδρου τους στα κανάλια με την υπόθεση των γενόσημων φαρμάκων όπου έβγαινε σε εκπομπές και κανάλια και έλεγε ότι είναι βασική η δραστική ουσία κατά βάση και δεν υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος, ενώ οι ιατροί φυσικά και έλεγαν ότι βέβαια είναι η δραστική ουσία η βασική αλλά παίζει ρόλο το σύνολο της θεραπείας που ακολουθείται και φυσικά και τα υπόλοιπα έκδοχα που περιέχονται σε κάθε φάρμακο.

Δεν έχω πρόβλημα ούτε με τον συγκεκριμένο κύριο, ούτε με τους υπόλοιπους γιατρούς, φαρμακοποιούς, δημοσιογράφους κτλ. Εμένα, αλλά και σε όλους γεννιέται αυτόματα το ερώτημα τι παίζεται με τα συμφέροντα με τα συνιστώμενα αντίστοιχα φάρμακα. Το ξέρουμε όλοι ότι πολλές φορές διαφορετικοί γιατροί, δεν μπορώ δυστυχώς να αναφερθώ για συγκεκριμένα κίνητρα σε αυτό, ότι προτείνουν και συνταγογραφούν διαφορετικά αντίστοιχα φάρμακα. Δεν ξέρω λοιπόν εάν μερικοί φαρμακοποιοί θέλουν να εμπλακούν στα αντίστοιχα αυτά κίνητρα των ιατρών αυτών. Επίσης είναι και το άλλο ένας π.χ. καρδιοπαθείς που παίρνει ένα συγκεκριμένο φάρμακο εδώ και χρόνια θα πηγαίνει στο φαρμακείο και θα του δίνει κάθε μήνα ο φαρμακοποιός διαφορετικό φάρμακο με βάση την δραστική ουσία και το αντίστοιχο φάρμακο που έχει μείνει στο ράφι του; Είναι δυνατόν; Ευτυχώς για την ώρα δεν έχουμε θέμα με αυτό νομίζω.

Βέβαια μεγάλος φταίχτης είναι οι μεγάλο – φαρμακοβιομηχανίες και μεγάλο – φαρμακαποθήκες που καλομαθημένες δεν συμμερίζονται την κατάσταση των ημερών εξασφαλίζοντας την ρευστότητα τους μη δίνοντας στους φαρμακοποιούς φάρμακα με πίστωση αλλά ζητώντας την άμεση αποπληρωμή τους πλέον σε μετρητά.

Μέσα σε όλες αυτές τις απορίες μου λοιπόν έρχεται και η μεγαλύτερη. Είναι δυνατόν να δίδονται στα κόμματα τόσα εκατομμύρια ευρώ για τις εκλογές, είναι δυνατόν να δίδονται τόσα δις στις τράπεζες λες και τα ΑΤΜ βγάζουν και φάρμακα την ώρα που λόγω των οφειλόμενων στους φαρμακοποιούς οδηγεί τον πολίτη που πληρώνει τις εισφορές του στο να πληρώνει στο 100% και πιο πάνω εάν υπολογίσουμε και τις μετακινήσεις του τα φάρμακα του; Δεν μπορούν να ξεχρεώσουν τις οφειλές τους με τα λεφτά αυτά προς τους φαρμακοποιούς; Δεν μπορούν να εξυγιαίνουν τον ενιαίο πλέον οργανισμό Ε.Ο.Π.Υ.Υ και να τον αναβαθμίσουν και αντί αυτού να τον αφήνουν να κουβαλάει και να διαγράφει αμαρτίες των παρελθόντων ταμείων και πολιτικών τους σε αυτά καταστρέφοντας παράλληλα τα υγιή και βιώσιμα ταμεία; Γιατί τόσα χρόνια δεν γινόταν ένας ενιαίος φορέας; Γιατί όλα σε αυτή την χώρα πρέπει να γίνονται με λάθος βήματα και ανάποδα;

Δεν μου φταίνε λοιπών ούτε οι γιατροί ούτε οι φαρμακοποιοί ότι και εάν ανέφερα γι’ αυτούς. Μου φταίνε οι διεφθαρμένες πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα που μόνος κινητήριος μοχλός στο να δώσουν λεφτά στους φαρμακοποιούς ήταν οι μεγάλο – φαρμακοβιομηχανίες και μεγάλο – φαρμακαποθήκες που είναι τροφοδότες τους και θέλουν να εξασφαλίσουν την ρευστότητα τους. Κοινώς τους νοιάζουν μόνο οι τράπεζες και τα πάρε δώσε με τους μεγαλοχρηματίες. Πώς θα πληρώσει όμως ο ιατρός, ο φαρμακοποιός και ο κάθε πολίτης την υψηλή φορολογία σας κύριοι; Πώς θα κινηθεί πραγματικά ρευστό στις τράπεζες;

Το νέο μοντέλο λοιπόν της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ + «φίλοι» εάν δεν μπορεί να λύσει άμεσα το ζήτημα και το πρόβλημα αυτό και με το ένα δις που λένε ήταν δεσμευμένο και αποδεσμεύτηκε τί μπορεί να κάνει και τί προβλήματα μπορεί να λύσει τίποτα; ΑΜΕΣΗ λύση του προβλήματος – ζητήματος αυτού λοιπόν από χθες όπως πολλοί από αυτούς έταζαν!

Με κάθε ειλικρίνεια,

Touristas Z€r0
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μετακομίζει το ΠΑΣΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μετακομίζει το ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ