2012-06-22 14:59:12
Φωτογραφία για Με όπλο την παράδοση η Red Bull στη Valencia
Μετά από επτά συγκλονιστικούς αγώνες με ισάριθμους διαφορετικούς νικητές, η Formula 1 επιστρέφει στη Γηραιά Ήπειρο. 

Η Valencia φιλοξενεί το ευρωπαϊκό Grand Prix, με τη πρωτοπόρο στη βαθμολογία των κατασκευαστών Red Bull Racing, να έχει εξαιρετική παράδοση στο συγκεκριμένο πεδίο μάχης, διά χειρός Sebastian Vettel.

«Στη Valencia οδηγούμε με μέσο όρο ταχύτητας που ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, πράγμα που σημαίνει πως είναι ένα από τα ταχύτερα σιρκουί πόλης στη Formula 1. Οι προσπεράσεις είναι εφικτές αλλά με δόση ρίσκου. Αυτό συμβαίνει γιατί οι στροβιλισμοί όταν ένα μονοθέσιο ακολουθεί από κοντά ένα άλλο, δεν χάνονται όπως συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν τοίχοι γύρω από την πίστα. Χάνεις πρόσφυση και σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζεσαι να πάρεις το πόδι από το γκάζι. Η ευθεία εκκίνησης/τερματισμού στη Valencia είναι ιδιαίτερη, αφού μετατρέπεται σε καμπή απ' όπου περνάμε με 290 χιλιόμετρα την ώρα», τόνισε ο Γερμανός.


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θριάμβευσε τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι στη Valencia. Όσο για τον teammate του, τον Mark Webber, ψάχνει την πρώτη του νίκη στο συγκεκριμένο σιρκουί.

«Προφανώς είναι δύσκολο να προβλέψουμε πως θα τα πάμε στη Valencia, μιας κι έχουμε ήδη δει επτά διαφορετικούς νικητές και ενδιαφέροντες συνδυασμούς στα βάθρα. Βασικός στόχος είναι να βελτιώσω τη θέση μου στο πρωτάθλημα των οδηγών και η ομάδα να διατηρήσει το προβάδισμα της σε εκείνο των κατασκευαστών. Ξέρω πως όλοι στο Milton Keynes έχουν δουλέψει πολύ σκληρά μετά τον προηγούμενο αγώνα»», τόνισε ο 35χρονος Αυστραλός.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ