2012-06-21 09:52:04
Φωτογραφία για Σε συμπληρωματική απολογία ο Άκης μέσα στον Ιούλιο
«Καυτό» αναμένεται να είναι το καλοκαίρι για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση του αποκαλούμενου σκανδάλου της μίζας με... «πρωταγωνιστή» τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Οι ανακριτές της υπόθεσης κ. Γαβριήλ Μαλής και Ηλίας Σταυρόπουλος μελετούν τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το πολιτικό γραφείο και το σπίτι του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να καλέσουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο σε συμπληρωματική απολογία το πιθανότερο μέσα στον Ιούλιο.

Σε αυτό το «ραντεβού» του με τους ανακριτές, πρώην υπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για όλα όσα αναφέρει στα σημειώματά του σχετικά με την επιστροφή του 1. εκατ. ευρώ αλλά και για τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR-M1, σκέλος για το οποίο είχε επιφυλαχθεί να δώσει εξηγήσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης του απολογία τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με το protothema.gr

Τα κατασχεθέντα στοιχεία είναι πολλά και χρήζουν -όπως λένε όσοι τα έχουν δει- «αποκωδικοποίησης», δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος τους αφορά σε χειρόγραφες σημειώσεις που αποδίδονται στον πρώην υπουργό
. Την ίδια ώρα, σε εκκρεμότητα βρίσκεται και το ζήτημα των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής προκειμένου να εντοπιστούν οι διαδρομές του μαύρου πολιτικού χρήματος. Τα νέα ευρήματα δεν αποκλείεται, πάντως, να διευρύνουν και άλλο τον κύκλο των εμπλεκομένων προσώπων φέρνοντας ενώπιον των ανακριτών και νέα πρόσωπα πέραν αυτών που ήδη κατηγορούνται για την υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο υπόδικος πρώην υπουργός αλλά και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, που επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέα, έχουν ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης χωρίς, ωστόσο, οι αιτήσεις τους να έχουν γίνει αποδεκτές από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

«Η κυρία Σταμάτη παραμένει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», δηλώνει ο δικηγόρος της συζύγου του πρώην υπουργού κ. Βασίλης Χειρδάρης. «Μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα απέχουμε από κάθε ενέργεια. Εκτιμώ πάντως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση αφού ο ανακριτής προηγουμένως λάβει τις συμπληρωτικές απολογίες», προσθέτει ο ίδιος. Πάντως, με βάση το νέο νομοθετικό καθεστώς (νόμος Καστανίδη), η δίκη του πρώην υπουργού θα πρέπει να έχει προσδιοριστεί εντός δύο μηνών από το τέλος της ανάκρισης.

Η υπεράσπιση του Ακη Τσοχατζόπουλου ζητά «δίκαιη δίκη». Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Λεωνίδας Κοτσαλής, εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, έκανε λόγο για δικονομικές ακυρότητες που όπως είπε «θα τεθούν προσεχώς ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που θα κληθεί να αποφανθεί επί της υπόθεσης, μετά το πέρας της σε εξέλιξη ευρισκόμενης τακτικής ανακρίσεως».

Την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης, εξάλλου, αναμένεται να ζητήσει το επόμενη διάστημα και η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με τον συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο. «Βεβαίως θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης αφού από το σύνολο της δικογραφίας ουδέν στοιχείο προέκυψε που να συνδέει την Αρετή Τσοχατζοπούλου με ύποπτο χρήμα», αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος και προσθέτει: «Είναι κρίμα η Ελληνική Δικαιοσύνη να θυμίζει τριτοκοσμική δικαιοσύνη όπου κυριαρχεί η οικογενειακή ποινική ευθύνη».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ