2012-06-21 09:49:02
Φωτογραφία για Πολιτικό άσυλο στο Εκουαδόρ ζητά ο Τζούλιαν Ασάνζ
Ο Τζούλιαν Ασάνζ κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού, διάβημα που επί του παρόντος εξετάζεται ανακοίνωσε από το Κίτο ο επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας Ρικάρδο Πατίνιο.

Η πρεσβεία της λατινοαμερικανικής χώρας επιβεβαίωσε πως δέχθηκε στις εγκαταστάσεις της τον Ασάνζ και πως εξετάζει το αίτημά του στο πνεύμα των συμβάσεων «για τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Όσο χρόνο οι υπηρεσίες εξετάζουν το αίτημα του Ασάνζ, αυτός θα παραμείνει στην πρεσβεία, υπό την προστασία της κυβέρνησης του Ισημερινού, σύμφωνα με την πρεσβεία, η οποία όμως ξεκαθάρισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ανάμειξη της κυβέρνησης του Ισημερινού στις δικαστικές υποθέσεις της Βρετανίας, ή της Σουηδίας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την αστυνομία της Βρετανίας, η απόφαση του Ασάνζ, να καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, αποτελεί παραβίαση των όρων της εγγύησής του και επιφέρει σύλληψη.

Ο ιδρυτής των Wikileaks πρόκειται να εκδοθεί στην Σουηδία για υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς, την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Τζούλιαν Ασάνζ κατά της έκδοσής του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ