2012-06-14 21:59:06
Φωτογραφία για Ας το πιστέψουμε και είμαι σίγουρος πως θα κερδίσουμε
Με τη λογική ότι «χάνουμε χρόνο άμα κοιτάμε πίσω», η εθνική μας ομάδα έστρεψε από χθες την προσοχή της στον «τελικό» του Σαββάτου με τη Ρωσία, όπου χρειάζεται μόνο τη νίκη για να περάσει στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το σύνθημα της πρόκρισης έδωσε χθες ο Φερνάντο Σάντος που δεν έχασε την πίστη του μετά την ήττα από την Τσεχία.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα αφήσουμε όλα πίσω. Να βγάλουμε το πάθος και τα έμφυτα χαρακτηριστικά που έχουμε. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να δώσουμε χαρά στους Ελληνες, όπως και πριν από τον αγώνα με την Κροατία. Ας το πιστέψουμε όλοι και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα κερδίσουμε και θα περάσουμε, τόνισε χαρακτηριστικά στη χθεσινή συνέντευξη, ενώ χαρακτήρισε «ανεξήγητο» το κακό ξεκίνημα που πραγματοποίησε η Εθνική μας στα δύο παιχνίδια του Εuro.

«Είναι κάτι αρκετά παράδοξο. Δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια μας, είναι ανεξήγητο. Είναι κάτι μη φυσιολογικό. Η προετοιμασία μας ήταν σωστή, οι ποδοσφαιριστές είχαν κίνητρα και θέληση να παίξουν καλά και να κερδίσουν, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Είναι κάτι ανεξήγητο».


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στα σημεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του: «Υπάρχει ένα πρόβλημα στην ταχύτητα, αλλά στην ταχύτητα σκέψης, το οποίο όμως είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από πολύ πίσω. Είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βελτιώσουμε τη σκέψη μας και να είμαστε περισσότερο πιεστικοί».

Τέλος, προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα: «Κάποιες αλλαγές θα γίνουν ώστε να εμφανιστούν τα στοιχεία που προανέφερα. Με γνώμονα αυτό, θα κάνω κάποιες αλλαγές. Κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και στα δύο παιχνίδια και θα δούμε την κατάστασή τους. Αν είναι φρέσκοι να ξεκινήσουν κόντρα και στη Ρωσία».

- Ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογική υποστήριξη του Χοσέ Χολέμπας δίνει από χθες ο Σάντος βλέποντας τον άσο του Ολυμπιακού να «στοχοποιείται» από τα διεθνή ΜΜΕ για την κακή πράγματι απόδοσή του στο ματς με την Τσεχία. Ειδικά, δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, οι Ρόμπι Σάβατζ και Ντέιβιντ Τζέιμς, που σχολιάζουν τους αγώνες στο ΒΒC, έκαναν πολύ σκληρή κριτική στον παίκτη λέγοντας ότι στο πρώτο γκολ έχει μείνει πολύ ψηλά και όταν η Ελλάδα έχασε την μπάλα είχε να καλύψει μεγάλη απόσταση, ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ έχει κινηθεί σε θέση στόπερ αφήνοντας κενή την πλευρά του, από την οποία έφυγε ο Γκέμπρε Σελασιέ που έκανε τη σέντρα.

- Με θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο ολοκλήρωσε ο Κώστας Χαλκιάς τις υποχρεώσεις του στο Euro. Ο 38χρονος τερματοφύλακας που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Σάντος με την επιλογή του να τον εμπιστευτεί κάτω από τα δοκάρια, θα χρειαστεί δέκα μέρες για την αποθεραπεία του. Σχολιάζοντας την αλλαγή του στο παιχνίδι με τους Τσέχους, ο Σάντος είπε: «Ο ίδιος ζήτησε να γίνει αλλαγή. Είπε ότι ένιωσε έναν πόνο και από τη στιγμή που ζήτησε να αντικατασταθεί, δεν μπορούσαμε παρά να τον κάνουμε αλλαγή». Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασε ο Γιώργος Σαμαράς που ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης για να ξεκουραστεί από τα δύο παιχνίδια.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ