2012-06-14 21:58:03
Φωτογραφία για Ολάντ: Αν ακυρώσετε το Μνημόνιο ορισμένοι Ευρωπαίοι θα το λάβουν ως ρήξη
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στην δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη, είπε πως... μιλά ως φίλος της χώρας μας που μας θέλει εντός της ζώνης του ενιαίου νομίσματος. Αυτό όμως, διευκρίνισε, προϋποθέτει μία σχέση εμπιστοσύνης.

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για ένα νέο στάδιο στο οποίο εισέρχεται πλέον η Ευρώπη και ότι «δεν θα είναι μόνο δύο άνθρωποι που θα αποφασίζουν για όλους». Στην συνέχεια ο Γάλλος πρόεδρος τονίζει πως «τήρηση των δεσμεύσεων δεν σημαίνει παραμονή στην ίδια κατάσταση». Διευκρινίζοντας είπε πως αναμένεται να ληφθούν μέτρα για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα οποία όπως είναι φυσικό θα έχουν και αντίκτυπο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κάτι τέτοιο όμως, όπως είπε, προϋποθέτει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την καταγγελία του Μνημονίου, ο Φρανσουά Ολάντ είπε πως κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί από πολλούς Ευρωπαίους εταίρους ως ρήξη. Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε επίσης πως στην Ευρώπη δεν υπάρχει ομοφωνία αλλά διάσταση απόψεων.


Αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση για βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες, ο Γάλλος πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων πως ήταν ένα επείγον πρόβλημα το οποίο έπρεπε να διευθετηθεί. Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την Ισπανία να μην μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί, είπε ο Φρανσουά Ολάντ, ενώ σημείωσε η περίπτωση της ισπανικής οικονομίας, «δεν είναι μια κατάσταση που αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά κι άλλες χώρες ακόμη κι αν η κατάστασή τους είναι πολύ διαφορετική».

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ