2012-06-14 13:56:05
Φωτογραφία για Συνάντηση κορυφής Ολάντ-Μόντι
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επισκέπτεται την Πέμπτη τη Ρώμη για να αναζητήσει με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι τα μέσα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, σε μία κίνηση διαφοροποίησης από το σχήμα του γαλλο-γερμανικού διδύμου στην αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τη στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις των αγορών στην ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα πραγματοποιήσει έτσι δύο επισκέψεις στην ιταλική πρωτεύουσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, αφού θα συμμετάσχει και στις 22 Ιουνίου στη μίνι σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Μόντι με τη συμμετοχή της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι για συνομιλίες προπαρασκευαστικές της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Διπλωματικές πηγές δηλώνουν ότι ο Ολάντ επιδιώκει να επενδύσει στην ευρωπαϊκή εμπειρία του πρώην ευρωπαίου επιτρόπου που σήμερα ηγείται της ιταλικής κυβέρνησης τεχνοκρατών και να διευρύνει τον κύκλο ξεφεύγοντας από τη μονοπώληση της πολιτικο-οικονομικής καθοδήγησης της Ευρώπης από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.


Οι δύο ηγέτες, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Καμπ Ντέιβιντ και το Σικάγο τον περασμένο μήνα, "θέλουν να συνεργασθούν, να διατυπώσουν κοινές προτάσεις", χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόθεση συγκρότησης μετώπου κατά της Μέρκελ. Και οι δύο επιδιώκουν να εστιάσουν στην εισαγωγή μέτρων ανάπτυξης στην Ευρώπη. Ο Ολάντ τάσσεται υπέρ της ανάληψης "άμεσων μέτρων", ενώ ο Μάριο Μόντι θεωρεί ότι "χωρίς ανάπτυξη, η δημοσιονομική πειθαρχία δεν είναι βιώσιμη".

Και οι δύο τάσσονται υπέρ της εισαγωγής ευρωομολόγων, της δημιουργίας τραπεζικής ένωσης.

Οι σημερινές γαλλο-ιταλικές συνομιλίες θα διαρκέσουν δύο ώρες (16.00-18.00 τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Ο Ολάντ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο τη Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και θα ακολουθήσει επίσης συνέντευξη Τύπου και δείπνο στο Κιρινάλιο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ