2012-06-13 11:46:02
Φωτογραφία για Δυο μήνες φυλάκιση σε οικογενειάρχη για παιδική πορνογραφία
«Ο κατηγορούμενος, πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών, κατείχε φωτογραφίες γυμνών κοριτσιών που τα εκμεταλλεύτηκαν άλλοι για να νιώσει αυτός ηδονή, και που αυτός αναζητούσε ενεργώς στο διαδίκτυο για να τις αποκτήσει και να τις κατέχει». Αυτά επισημάνθηκαν την Τρίτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση δύο μηνών για αποθήκευση παιδικής πορνογραφίας στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης πρέπει ο κατηγορούμενος να έκανε ειδική αναζήτηση για να βρει την ιστοσελίδα επειδή στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δύσκολα μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση.

Στη δικαστική απόφαση τονίζεται ότι η παιδοφιλία είναι μια ασθένεια και οι παιδόφιλοι διεγείρονται μόνο με την ιδέα τέλεσης ερωτικών πράξεων με τη συμμετοχή παιδιών, τα οποία κακοποιήθηκαν προκειμένου να πεισθούν να φωτογραφηθούν για τέτοιους σκοπούς.

Το έγκλημα γίνεται πιο σοβαρό όταν στην παιδική πορνογραφία χρησιμοποιούνται πραγματικά παιδιά και όχι εικόνες που έχουν παραχθεί ηλεκτρονικά.

Στην επιμέτρηση της ποινής το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του την παραδοχή του κατηγορούμενου ο οποίος έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ειδικά τώρα που όλα έχουν αποκαλυφθεί διότι το κρυφό του πάθος έγινε γνωστό στον κόσμο και στους οικείους του, ενώ κινδυνεύει να χάσει την εργασία του (κυβερνητική) με τη διαπίστωση της ποινικής του ευθύνης για το συγκεκριμένο αδίκημα.

pafospress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ