2012-06-13 11:47:42
Φωτογραφία για ΣΤΙΣ 13:00 Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Διακαναλική συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού παραχωρεί στις 13:00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος την Τρίτη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε πως ουσιαστικά με την πολιτική του θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης θα δημιουργήσει χάος στη χώρα, διακινδυνεύοντας παράλληλα την παραμονή της Ελλάδας στη συνθήκη Σένγκεν και γενικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τους βασικούς του άξονες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θέτοντας ως προϋπόθεση για την εμπέδωση της δημοκρατίας και την ανάπτυξη της οικονομίας την ασφάλεια του πολίτη.

Σε μια ομιλία που βασικό στόχο είχε την ανάδειξη των ουσιαστικών διαφορών των θέσεων της ΝΔ για το θέμα με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζοντας πως στις εκλογές τη στήριξη της κοινωνίας για να γίνει η Ελλάδα ευνομούμενη χώρα με ασφάλεια, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως, αν θέλουμε πραγματικά την ανάπτυξη και την ασφάλεια στη χώρα, τότε θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, όπως αυτά που παρουσίασε και για τα οποία είπε πως είναι άμεσα εφαρμόσιμα.


Ξεκαθαρίζοντας πως προϋπόθεση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του πως «αν δεν κάνουμε σύντομα κάτι, ο έλεγχος θα χαθεί», ο Αντώνης Σαμαράς τάχθηκε απέναντι στα φαινόμενα αυτοδικίας, επισημαίνοντας πως, αν αρχίσει ο φαύλος κύκλος της βίας, δεν πρόκειται να σταματήσει. Κατηγόρησε δε ανοιχτά τον ΣΥΡΙΖΑ πως με την πολιτική του αφοπλισμού της αστυνομίας θα γενικευθούν και τα κρούσματα βίας, αλλά και εκείνα της αυτοδικίας.

Έντονη ήταν η κριτική του Αντώνη Σαμαρά και στις θέσεις Τσίπρα για τους λαθρομετανάστες, τονίζοντας πως από τη στιγμή που θα επιτρέψουν στις οικογένειες των λαθρομεταναστών να έρθουν στην Ελλάδα, δίνοντάς τους και χαρτιά για να πάνε όπου θέλουν, τότε αυτόματα οι εταίροι μας θα μας αποβάλουν από τη Σένγκεν, εμποδίζοντας την πρόσβαση και των Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ