2012-06-13 08:23:47
Φωτογραφία για Τελική επίθεση από Σαμαρά
Όλα για όλα από τον Πρόεδρο της ΝΔ στις 36 ώρες που απομένουν για το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου με στόχο και την τελευταία ψήφο. «Κλείδωσε» το Σύνταγμα, απαντήσεις για όλα στη διακαναλική.

Απαντήσεις για το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει σε περίπτωση που την Κυριακή το βράδυ η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα δίνει σήμερα ο κ. Σαμαράς στη διακαναλική του συνέντευξη την οποία επέλεξε να κάνει στα γραφεία της Λ. Συγγρού και όχι στο Ζάππειο το οποίο εγκατέλειψε εντελώς στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Το επιτελείο του κ. Σαμαρά ρίχνει όλο του το βάρος σε αυτές τις τελευταίες 36 ώρες της προεκλογικής περιόδου και είναι ενδεικτικό ότι κορυφαίο στέλεχος του κόμματος έλεγε στο Real.gr πως «η μάχη δίνεται και για τη μία και μοναδική ψήφο» με τον Πρόεδρο της ΝΔ να φιλοδοξεί να δώσει σήμερα (13:00) απαντήσεις στο πως και πόσο του δικού του προγράμματος κόντρα στις εξαγγελίες Τσίπρα για καταγγελία του μνημονίου και αντικατάστασή του από ένα άλλο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.


Στη διακαναλική ο κ. Σαμαράς αναμένεται ότι θα κληθεί να τοποθετηθεί και για το τελευταίο μπαράζ των δηλώσεων από ξένους αξιωματούχους οι οποίοι δείχνουν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, εντός ή εκτός ευρώ, παρεμβαίνοντας επί της ουσίας στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία των εκλογών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντησή του στο εάν «βλέπει» και τρίτες εκλογές σε περίπτωση που όλα τα κόμματα μείνουν οχυρωμένα στις γραμμές που ξεδίπλωσαν στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τις κάλπες της 6ης Μαΐου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του «γαλάζιου» επιτελείου για ενίσχυση του μηνύματος νίκης, όπως το χαρακτηρίζουν, έχουν ήδη αποφασιστεί οι δυο κεντρικές ομιλίες σε Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα όπου η ΝΔ θα «τολμήσει» την ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα παρουσία του Κ. Καραμανλή ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα παρέμβει για μία ακόμη φορά πριν από τις εκλογές τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η ΝΔ προκειμένου στη χώρα να υπάρχει σταθερότητα και προοπτική για αλλαγές στο μνημόνιο εντός της ευρωζώνης.

Ολομέτωπη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δηλώσεις του προς ξένα τηλεοπτικά δίκτυα από την Ευρώπη και την Ασία τα οποία είχαν «στήσει» κάμερες στην Πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση χωρίς να αθετήσει τις δεσμεύσεις της αλλά διεκδικώντας το δικαίωμα σε αλλαγές που θα επιτρέψουν στο δημοσιονομικό πρόγραμμα να λειτουργήσει.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες των ξένων δικτύων επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά έμμεση ή άμεση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο εσωτερικό μέτωπο όπου ο κ. Σαμαράς συνδέει κάθε δημόσια τοποθέτησή του με το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου –πρόγραμμα που κατά τη Λ. Συγγρού θα οδηγήσει τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρωζώνης.

Ενδεικτική του κλίματος η κόντρα που ξέσπασε χθες ανάμεσα στη νεολαία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ένα διαδικτυακό σποτ της ΟΝΝΕΔ που καυτηριάζει την άποψη πολλών στελεχών της Κουμουνδούρου ότι οι Ευρωπαίοι επί της ουσίας μπλοφάρουν με τις απειλές τους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς μετά τα 18 μέτρα που παρουσίασε για την οικονομία, από τα οποία φιλοδοξεί να διαπραγματευτεί τα 10 με την τρόικα, παρουσίασε χθες τον «δωδεκάλογο» των μέτρων για την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Κοινή συνισταμένη των προτάσεών του η σκληρότερη αστυνόμευση με αλλαγή των μέσων καταστολής και των δυνατοτήτων παρέμβασης της αστυνομίας σε εγκληματικές ενέργειες.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΓΑΔΑ ότι με τις θέσεις του για την αποδυνάμωση της αστυνομίας ουσιαστικά θα οδηγήσει τη χώρα σε ενίσχυση των φαινομένων της αυτοδικίας.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ