2012-06-13 08:23:02
Φωτογραφία για Οικολόγοι Πράσινοι: Εκδήλωση για τα φαινόμενα ακροδεξιάς βίας
Εκδήλωση, με θέμα: «Εθνικισμός, ρατσισμός και ακροδεξιά βία», διοργάνωσε την Τρίτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη η πολιτική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με ομιλητές τον πρώην ευρωβουλευτή, Μιχάλη Τρεμόπουλο, το Γιώργο Γιαννόπουλο, εκδότη του περιοδικού «ΕΝΕΚΕΝ» και τον Πέτρο Θεοδωρίδη, πολιτικό επιστήμονα - κοινωνιολόγο.

Ο κ. Τρεμόπουλος αναφερόμενος στην επάνοδο ακροδεξιών κομμάτων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, είπε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων, η παγκοσμιοποίηση και τα ρεύματα της μετανάστευσης δημιούργησαν νέες ευνοϊκές πραγματικότητες. Όπως επισήμανε, καθώς τα πολυσυλλεκτικά κόμματα εγκαταλείπονται από τους παραδοσιακούς εκλογείς τους και το κομματικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, η άκρα δεξιά διεκδικεί απογοητευμένους ψηφοφόρους από παντού.


Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της «Χρυσής Αυγής», αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ., χαρακτηρίζοντάς τον «ακροδεξιό κόμμα», επισήμανε ότι για πρώτη φορά από το 1974, ανατέθηκαν κυβερνητικές ευθύνες σε ένα κόμμα του ακροδεξιού χώρου, ενώ επέρριψε ευθύνες για το γεγονός αυτό, στην πρώην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές αναρωτήθηκαν αν τα πρόσφατα κρούσματα εθνικισμού και ακροδεξιάς βίας, οδηγούν την Ελλάδα στη δεκαετία του ΄30, υπενθυμίζοντας ότι μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929, ο Μεσοπόλεμος έφερε κρίση κοινωνική, πολιτική, ηθική, ενώ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φασιστικά καθεστώτα ήταν η ακραία κατάληξη της βίαιης σκλήρυνσης της πολιτικής ζωής.
24h
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ