2012-06-13 08:20:39
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΜΕ
Χθες ήταν μια σημαντική μέρα για μας που δουλεύουμε στην ενημέρωση. Συμμετείχαμε ως εφημερίδα, στην διακαναλική του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, δεν κατορθώσαμε όμως, παρ' ότι ήταν προγραμματισμένο, να υποβάλλουμε ερώτηση, όπως και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι από τα Ελληνικά ΜΜΕ, ενώ αποκλείστηκαν λόγω χρόνου και οι ξένοι δημοσιογράφοι.

Φάνηκε ότι το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προβλέψει ότι θα ενδιαφερθούν και θα προσέλθουν δεκάδες δημοσιογράφοι, ειδικά από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει γενικός πανικός και αποκλεισμός δημοσιογράφων.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι ξένοι ανταποκριτές για το ''φαινόμενο Τσίπρα'', για τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα μας και για το τι μέλλει γενέσθαι την επ' αύριο των εκλογών.

Έτσι μετά το πέρας της συνέντευξης του κ. Τσίπρα, μας ζητήθηκε από μεγάλη Ιαπωνική εφημερίδα που αριθμεί 15 εκατ. αναγνώστες και από τον τηλεοπτικό σταθμό της, να δώσουμε 19λεπτη δορυφορική συνέντευξη για τα πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας.


Βασικό θέμα των ερωτήσεων ήταν εάν η Ελλάδα εισέρχεται σε αριστερό πεδίο διακυβέρνηση με έξοδο της από το Ευρώ, αποκοπή της από την Ε.Ε. και απομάκρυνση της από την Δύση. Επίσης ρωτηθήκαμε για την επιμονή του κ. Τσίπρα να συμπράξει με το ΚΚΕ και την άρνηση του Περισσού.

Θεωρούμε ότι δώσαμε πειστικές απαντήσεις στα θέματα αυτά, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, πλην του ΚΚΕ, δεν θέλουν την έξοδό της από το ευρώ, επιζητούν με τον έναν ή άλλο τρόπο την μεταβολή των όρων του μνημονίου, όρων ατελέσφορων και εν πολλοίς καταστρεπτικών για την Ελληνική οικονομία, αφού έχουν φέρει πολύ μεγάλη ύφεση, ανεργία, κατάρρευση των συστημάτων υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλειας και αμφισβητούμενης ανόρθωσης των οικονομικών μεγεθών.

Επισημάναμε ότι η οικονομική κρίση που διέρχεται η Ευρώπη, θα αναγκάσει τους ηγέτες της και αυτό ήδη φαίνεται, να στραφούν σε άλλες οικονομικές πολιτικές προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών και ειδικά του νότου που αντιμετωπίζουν τα ίδια μ' εμάς προβλήματα. Εκφράσαμε την άποψη ότι προς το παρόν η Γερμανία αντιστέκεται αλλά στην συνέχεια θα αναγκαστεί να αλλάξει πολιτική, μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης και των συνεπειών για την χώρα αυτή και για την παγκόσμια οικονομία, θέματα που συζητήθηκαν και στην σύνοδο των G8.

Τέλος διευκρινίσαμε ότι κατά την άποψη μας, ο κ. Τσίπρας ζητά την συμμετοχή του ΚΚΕ, γνωρίζοντας την άρνηση του, στοχεύοντας όμως στους ψηφοφόρους του εν λόγω κόμματος, που το ψήφισαν την 6η Μαίου προς τιμωρία των δύο κομμάτων εξουσίας που υπέγραψαν το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Όσον αφορά για την επ' αύριο των εκλογών, δεν θελήσαμε να κάνουμε προβλέψεις, μη γνωρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και το πως θα διαμορφωθεί το νέο πολιτικό σκηνικό. Επισημάναμε όμως ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε και πάλι σε νέες εκλογές.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ