2012-05-30 19:35:01
Φωτογραφία για Νέο τελεσίγραφο Κομισιόν σε Ελλάδα - Πρώτα εκλογές και βλέπουμε για τρόικα
Η Κομισιόν εντείνει τις πιέσεις προς την Αθήνα, ζητώντας επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ώστε να συνεχιστεί η εκταμίευση των δόσεων του πακέτου στήριξης. Τόνισε, μάλιστα, ότι... η ημερομηνία άφιξης της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Επισημαίνεται ότι η άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα -που είναι προϋπόθεση για να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση- έχει αναβληθεί αόριστα για τα τέλη Ιουνίου. «Η ημερομηνία της άφιξης της τρόικας… εξαρτάται από το πολιτικό αποτέλεσμα των εκλογών» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της και συμπληρώνει: «Η αποστολή προσωρινά ορίστηκε για τα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου, αλλά η ημερομηνία μπορεί να αναθεωρηθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Επίσης, καθιστά σαφές ότι η συνέχιση του προγράμματος εξαρτάται από το εάν η Αθήνα προχωρήσει στην εφαρμογή των δύσκολων μεταρρυθμίσεων και από τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα είναι διατεθειμένη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της χώρας. «Ο κίνδυνος εφαρμογής παραμένει πολύ υψηλός» αναφέρει η έκθεση και συμπληρώνει: «Η ευρεία διεθνής οικονομική βοήθεια μπορεί να συνεχίσει να παράσχεται μόνο εάν βελτιωθεί η πολιτική εφαρμογής». 
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ