2012-05-30 19:35:07
Φωτογραφία για ΟΡΙΣΤΙΚΑ PLAY OFFS ΚΑΙ SUPER CUP ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Αποφάσισε τελικά τη διεξαγωγή των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ των γυναικών με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο, η ΕΟΠΕ στη συνάντηση με τα σωματεία.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου θα αναμετρούνται μεταξύ τους (1-4, 2-3) και την πρόκριση θα παίρνει η ομάδα που θα συμπληρώνει τρεις νίκες, σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου.

Επίσης, εγκρίθηκε η διεξαγωγή του Σούπερ Καπ για πρώτη φορά στις γυναίκες, ενώ στο Κύπελλο ανδρών-γυναικών οι ομάδες των δυο μεγάλων κατηγοριών θα μπαίνουν στη διοργάνωση από την τρίτη φάση.

Αναλυτικά:

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εγκρίθηκε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών για την περίοδο 2012-2013, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο γύρους με βαθμολογία, οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα λάβουν μέρος σε αγώνες πλέι οφ (1-4, 2-3), οι νικητές θα κρίνονται στις τρεις νίκες, αλλά θα μετρούν και τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην Α2 Γυναικών θα υποβιβάζονται απευθείας οι τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.


ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ: Εγκρίνεται, καταρχήν, η διοργάνωση του Σούπερ Καπ και είναι προς διερεύνηση ο τόπος και ο χρόνος (τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου) διεξαγωγής του αγώνα, ο οποίος και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων (ΑΕΚ – Ολυμπιακός) θα είναι αγώνας ειδικής διαχείρισης.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα έχει κοινό σύστημα διεξαγωγής σε άνδρες και γυναίκες, θα γίνει σε επίπεδο Ενώσεων. Στη δεύτερη φάση, θα ενσωματωθούν οι ομάδες Α2 Εθνικής κατηγορίας και στην τρίτη φάση οι ομάδες της Α1 ανδρών –γυναικών αντίστοιχα. Στις περιπτώσεις όπου θα αγωνίζονται ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, γηπεδούχος θα είναι εκείνη της χαμηλότερης κατηγορίας. Η δήλωση είναι προαιρετική, αλλά, σε περίπτωση που ένα σωματείο δηλώσει συμμετοχή και, τελικά, δεν λάβει μέρος στους αγώνες, θα υπόκειται κυρώσεις (-3 βαθμούς από το πρωτάθλημα της αντίστοιχης κατηγορίας).

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά την περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Κατερίνης για τη φιλοξενία του εναρκτήριου τουρνουά του Ευρωπαϊκού Λιγκ, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία. Εγκρίθηκε, επίσης, το πρόγραμμα προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων Παίδων – Εφήβων και Κορασίδων, ενόψει των καλοκαιρινών υποχρεώσεών τους.

Η ΕΟΠΕ θα συζητήσει το αίτημα του ΠΑΣΑΠ για επανεξέταση του παραβόλου, προκειμένου να βοηθηθούν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να παίξουν στο εξωτερικό. Έτσι, μετά τη συμφωνία μεταξύ των ομοσπονδιών Ελλάδας και Κύπρου, μέσω της οποίας οι αθλητές δεν θα χρειάζονται πενταπλούν για να μετακινηθούν σε ομάδες της Κύπρου (απομένει η επικύρωση της συμφωνίας από CEV και FIVB), αποφασίστηκε να υπάρξει μείωση της τάξεως 20% για όλους τους αθλητές – αθλήτριες επί των προβλεπόμενων από τη CEV και +30% (συνολικά 50%) σε όσους/όσες έχουν συμμετάσχει στις Εθνικές ομάδες τον τελευταίο χρόνο, πριν από την υποβολή της συγκεκριμένης αίτησης. Ο τελικός κατάλογος θα διαμορφωθεί μετά από συζήτηση και συνεργασία ανάμεσα στον εκτελεστικό διευθυντή της ΕΟΠΕ, Χάρη Σπηλιάκο και εκπρόσωπο του ΠΑΣΑΠ.

Στο ΔΣ έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, ο δεύτερος αντιπρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Θανάσης Τερζής και ο διευθυντής του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης και συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να πραγματοποιηθεί με ταχείς ρυθμούς η συζήτηση για το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης σε ένα διάλογο που θα ξεκινήσει στην αρχή της επόμενης εβδομάδας με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, τον πρώτο αντιπρόεδρο, Γιάννη Στουραΐτη και τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Σιδέρη.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Εγκρίθηκε η εγκύκλιος μετεγγραφών. Η περίοδος θα διαρκέσει από τις 10 Ιουλίου 2012 έως τις 10 Αυγούστου 2012, ενώ θα ισχύσει ειδική περίοδος για τις μετοικίσεις.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ