2012-05-26 17:42:23
Φωτογραφία για ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ
Αφιερωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά στη Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ όπου προέταξε το σύνθημα «Ενότητα-αγώνας-αναγέννηση» . Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι «υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε υπερήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του...

ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε έναν συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση» .

Συνεχίζοντας κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη «πόρτα – πόρτα» . Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα. Το σημερινό μήνυμα είναι ενότητα-αγώνας αναγέννηση. Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχει όπλο το ψέμα» .


Έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ έκαναν την Ελλάδα χώρα χωρίς επενδύσεις. «Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και προστάτευαν τους λαθρομετανάστες, θέλουν σήμερα να διαλύσουν την αστυνομία, εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία λένε ότι θα καταγγείλουν την σύμβαση την άλλη ότι θα αλλάξουν τα πάντα στην σύμβαση» είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι φόροι που υπόσχεται θα φέρουν νέα ύφεση και ανεργία. Είναι ψέμα ότι θα καταγγείλουμε το μνημόνιο και οι ξένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις, είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «θα έχει κόστος για την Ευρώπη αλλά αν το δεχθεί θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες η Πορτογαλία και η Ισπανία και το κόστος θα είναι μεγαλύτερο. Μία τέτοια καταγγελία του μνημονίου θα αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. Επιστροφή στην δραχμή σημαίνει ότι εισοδήματα, καταθέσεις, περιουσίες, θα μειωθούν στο μισό ενώ τα χρέη θα αυξηθούν. Δεν υπάρχει καμία κοινωνία και οικονομία που να μπορεί να αντέξει μία τέτοια κατάρρευση σε τόσο σύντομο χρόνο. Θα μείνει η χώρα χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα, θα ζούμε σε ένα συνεχές μπλακ άουτ» .

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ευρώπη ακόμη και οι σοσιαλδημοκράτες και οι Αριστεροί χαρακτηρίζουν αυτά που λέει «ανοησίες» . Τον κατηγόρησε επίσης ότι γκρεμίζει τις συμμαχίες που έχει η χώρα στην Ευρώπη. «Λέει ψέματα ότι θα βγάλει την χώρα από το Μνημόνιο. Θα φέρει ένα χειρότερο Μνημόνιο που εξυπηρετεί το λόμπυ της δραχμής το οποίο θα μπορεί να αγοράσει φτηνά την χώρα. Δεν μπορεί να προσφέρει ούτε θέσεις εργασίας, αφού με το πρόγραμμά του αυξάνει την εργασία, ούτε ασφάλεια αφού θα αφοπλίσει την αστυνομία. Μήπως θα προσφέρει εργασιακά δικαιώματα όταν θα αυξήσει την ανεργία; Όταν φεύγουν οι επιχειρήσεις τότε τι σημαίνει εργασιακά δικαιώματα» .

Αναφερόμενος στην πολιτική του είπε ότι ο στόχος είναι να σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας και μετά να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας και μέσα σε σύντομο χρόνο θα δημιουργήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι. Έχουμε πει επαναδιαπραγμάτευση για αποκατάσταση των αδικιών. Περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας θα ανακουφιστούν άμεσα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους δανειολήπτες και για τους ομολογιούχους που εθίγησαν.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση που τώρα μιλούν όλοι.

Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα μπορεί μέχρι το τέλος του χρόνου η ανεργία να διπλασιαστεί, με το δικό μας πρόγραμμα θα πέσει στο μισό, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει την πιο ριζοσπαστική πρόταση για την αναμόρφωση της φορολογίας. «Η μείωση των φόρων είναι η προϋπόθεση για να έλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε στην COSCO που έχει δημιουργήσει ήδη 800 θέσεις εργασίας.

Ανέφερε σαν παράδειγμα το Ελληνικό, τις μαρίνες, την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων που μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. «Δεν μπορείς να ανακηρύξεις ΑΟΖ και να αξιοποιήσεις τον ενεργειακό σου πλούτο χωρίς την ομπρέλα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αν αντιδράσει η Τουρκία ποιος θα είναι δίπλα σου; παίζουν με την αγωνία του κοσμάκη;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη συνταγματικών αλλαγών και τον πλήρη θεσμικό διαχωρισμό νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. «Πρώτα και πάνω απ'όλα το δημόσιο συμφέρον, τελεία και παύλα» είπε με έμφαση.

Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα αλλά πρώτα πρέπει να διασωθεί η οικονομία, θέλουμε να αποκαταστήσουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ιδεολογία της παράταξης είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι είναι η ιδεολογία που εκφράζει τους νοικοκυραίους, τη μεσαία τάξη. «Έχω την προσωπική γνώση ότι Κίνα και Ινδία θέλουν να μπουν σε ιδιωτικές επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το αποτρέψει» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «εμείς θέλουμε να επαναπατριστούν οι λαθρομετανάστες, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν με πλήρη δικαιώματα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το καινούργιο, είναι η έσχατη αντίδραση του παλιού που δεν θέλει να αλλάξει τίποτε» .

Κλείνοντας ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο αγκαλιάζει όλο τον λαό δεν τον διχάζει, είναι πατριωτικό μέτωπο. «Δεν θα κερδίσουμε μόνο τις εκλογές στις 17 Ιουνίου θα αλλάξουμε σελίδα. Καλώ όλους τους Έλληνες πάνω από τους διαχωρισμούς του χθες να δώσουν τη μάχη μαζί μας για να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Ο λαός μας δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας με πλαστά χαρτιά» .

Η παράταξή μας ξεκινάει τη μάχη για την σημαντικότερη πολιτική αναμέτρηση των τελευταίων 40 χρόνων είπε ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος είναι η αποπομπή μας από την Ευρώπη, ο δεύτερος η κατάρρευση της οικονομίας και τρίτος η αμφισβήτηση των κοινοβουλευτικών θεσμών» . Οι ευθύνες μας είναι μεγάλες και είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Η πατρίδα μας θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης και μετά τις 17 Ιουνίου θα προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη.

Έχουμε μπροστά μας τρεις εβδομάδες σκληρού αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις και αλήθειες με συγκεκριμένο πρόγραμμα είπε ο κ. Αβραμόπουλος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Ευρώπη και θα ανοίξουμε με αξιοπρέπεια τον δρόμο του κοινού όλων των Ελλήνων μέλλοντός μας» .

«Πιστεύω ότι η ΝΔ μπορεί και θα τα καταφέρει, η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει» δήλωσε ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας.

Είπε υπάρχουν τρία ανησυχητικά και τρία ενθαρρυντικά στοιχεία. Πρώτο ανησυχητικό ότι χθες δημοσιεύθηκε μία δημοσκόπηση στη Γερμανία ότι το 60% των Γερμανών θέλει την απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη. Δεύτερο ανησυχητικό είναι ότι δεν δόθηκε ολόκληρη η δόση του Απριλίου. Τρίτο ανησυχητικό σημείο είναι οι δηλώσεις των ευρωπαίων παραγόντων και του ΔΝΤ ότι αν δεν τηρηθούν οι όροι της δανειακής σύμβασης δεν θα γίνει η εκταμίευση των χρημάτων. Δεν θα υπάρχουν λοιπόν τα χρήματα όχι μόνο για τις δόσεις των δανείων αλλά και για να καλυφθούν οι εσωτερικές ανάγκες της χώρας και οδηγούμαστε σε στάση πληρωμών.

Υπάρχουν και θετικά μηνύματα, συνέχισε ο κ. Δήμας, η προοπτική νίκης της ΝΔ μετά την συμπαράταξη. Δεύτερο ενθαρρυντικό σημείο η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Ευρώπη και η θετική αποδοχή που είχαν οι προτάσεις για αλλαγές στην οικονομική πολιτική. Τρίτο θετικό σημείο οι αλλαγές στην ίδια την Ευρώπη στην κατεύθυνση της Ανάπτυξης. «Αυτά μας δίνουν την ελπίδα ότι με βιώσιμη κυβέρνηση θα μπορέσει η χώρα να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, να σταματήσει την ύφεση και να μπει σε περίοδο ανάπτυξης» κατέληξε.

Ως συνέλευση ενότητας και νίκης, ευθύνης και εθνικού καθήκοντος χαρακτήρισε την εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε αμφιβολίες, είμαστε σίγουροι για αυτό που πιστεύουμε, οραματιζόμαστε κυρίως μετά τις 17 Ιουνίου να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο κ. Πολύδωρας τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι «να αποτρέψουμε αυτούς που έχουν δει την πατρίδα ως αντικείμενο λεηλασίας και αρπαγής» και ξεκαθάρισε πως η ΝΔ θα κρατήσει τον ίσιο δρόμο των αξιών. Έκανε μάλιστα λόγο για μια σχέση ισοτιμίας και εταιρικής αλληλεγγύης, ενώ έθεσε ως βασικό στόχο να προχωρήσει η χώρα στον ευρωπαϊκό δρόμο για να σωθεί ο λαός και η κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε πως «κρίνεται η δυνατότητα του ελληνικού λαού να προοδεύει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας μέσα στη ζώνη του ευρώ», ενώ επέκρινε την Αριστερή νοοτροπία που θέλει να επιβάλλει καταδικασμένες όπως είπε ιδέες.

«Δεν μοιάζουμε σε τίποτε με το ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να βγούμε στην κοινωνία και να κερδίσουμε την ψήφο της» δήλωσε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «το 1981 ξεκίνησαν όλα εκείνα που έφεραν την χώρα στην σημερινή κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε καταστάσεις αλλά το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε. Όλο το νοσηρό σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου είναι στον ΣΥΡΙΖΑ» .

Μετά την ψήφο τιμωρία στις 6 Μαΐου θα υπάρξει ψήφος λογικής και ψήφος για την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου είπε ο κ. Μεϊμάρακης και πρόσθεσε ότι πήραμε το μήνυμα. «Μπορεί να κάναμε λάθη αλλά ήταν λάθη μεταξύ μας δεν έβλαψαν την χώρα αλλά εκείνοι έκαναν εγκλήματα εναντίον της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε ότι «είναι ιστορική η σημερινή συνδιάσκεψη γιατί όλες οι παλιοσειρές της ΝΔ είναι έτοιμες να μπουν στην μάχη μαζί με τους νεότερους. Δεν φθάνει η υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη χρειάζεται και η δική μας υπέρβαση. Επειδή η Ελλάδα πρέπει να σταθεί όρθια θα συσταθούν ομάδες εθελοντισμού που θα προσφέρουν» .

Κατέληξε απευθυνόμενος προς το σώμα λέγοντας ότι «σήμερα ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά» .
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ