2012-05-23 15:39:20
Φωτογραφία για Ένα μεσημέρι στην οδό Πατησίων του Ισλαμαμπάντ!
Μεσημεράκι χθες, λίγο μετά τις δυο και έχω πάρει το τρόλευ από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να έρθω στα γραφεία της εφημερίδας. Εκατό μέτρα πριν από την ΑΣΟΕ έχει σταματήσει η κυκλοφορία και βλέπω άπειρο κόσμο με τα κινητά στο χέρι να τραβούν βίντεο προς μια κατεύθυνση. Σκέφτηκα ότι μπορεί η Τζούλια Αλεξανδράτου να ξεκίνησε την δεύτερη προεκλογική καμπάνια της και να βγήκε με τόπλες στο δρόμο. Δυστυχώς διαψεύστηκα. Γιατί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είδα κάποιους Πακιστανούς με κλομπ στα χέρια να έχουν παραταχθεί, έτοιμοι για μάχη με κάτι άλλα παιδιά που εκ των υστέρων έμαθα ότι ήταν Αλβανοί και για τα μάτια μιας κοπέλας αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους.

 

Μιλάμε για ένα σημείο όπου στα εκατό μέτρα πιο πέρα, υπάρχουν καθημερινά κλούβες των ΜΑΤ. Φυσικά δεν κάθισα να δω την εξέλιξη αφού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε έναν… ελληνικό δρόμο. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Σιχαίνομαι την ξενοφοβία και πολύ περισσότερο αυτούς που την καπηλεύονται για να μπουν στην Βουλή και τα έχουν καταφέρει. Επίσης θέλω να πω, πώς πριν από ένα μήνα περίπου στο Κρυονέρι, στις σιδηροδρομικές γραμμές, δυο αλλοδαποί έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια που έκαναν να απεγκλωβίσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων.


 

Επίσης θέλω να σας πω, ότι πριν από δυο μέρες, στο τρόλεϋ και πάλι, ανέβηκε μια έγκυος και κάτι κωλόπαιδα δεν συγκινήθηκαν να σηκωθούν για να δώσουν τη θέση τους και το έκανε ένας ηλικιωμένος έγχρωμος κύριος. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πώς δεν θα μπω στη διαδικασία να εκμεταλλευτώ αυτό το γεγονός για να υποστηρίξω θέσεις ακραίων που δεν με εκφράζουν….

 

Είναι όμως δεδομένο ότι κυρίως εδώ στην Αθήνα, η Πολιτεία δείχνει την ανεπάρκειά της ή αν θέλετε την απροθυμία της να επιβάλλει την τάξη. Για κάποιες μέρες, είχαμε ηρεμήσει και κατά κάποιο τρόπο στη διάρκεια της ημέρας νιώθαμε ασφάλεια. Έχει όμως λίγο καιρό που ξαναβλέπω έξω από την ΑΣΟΕ ένα παζάρι που «σκοτώνει» τους έμπορους και να που είδα τους Πακιστανούς με τα κλομπ στα χέρια να παρελαύνουν, να διακόπτουν την κυκλοφορία, να έχουν ανέβει στα περβάζια και απλά εμείς, οι απλοί πολίτες, Έλληνες και μη, νόμιμοι μετανάστες κάποιοι άλλοι, να παρακολουθούμε εικόνες που ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι θα βλέπαμε σε έναν ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ μέρα μεσημέρι εδώ στην Αθήνα  

Θυμώνω επίσης περισσότερο γιατί όποτε έχει τύχει να κυκλοφορήσω το αυτοκίνητο μου (ένα… ταλαιπωρημένο BMW με ελαφρώς σκισμένη κουκούλα) αναγκάζομαι να κάνω πάντα στην άκρη επειδή κάτι παλικάρια από την ΔΙΑΣ θεωρούν ότι κουβαλάω τα μισά Ζωνιανά μαζί μου… Φυσικά μου έχουν εξηγήσει πώς το αυτοκίνητο φταίει… Ας μου δώσουν ένα άτοκο δάνειο να το πάω στο συνεργείο και να το συμμαζέψω…

 

Με λίγα λόγια έχουμε χάσει την μπάλα. Και επαναλαμβάνω πώς αυτό όλο το σκηνικό είναι η καλύτερη δικαιολογία για να «φυτρώσουν» αλλά και να «ριζώσουν» όλοι εκείνοι που δεν ξέρουν τι θα πει δημοκρατία αλλά και αγώνας για την ελευθερία σε αυτή την χώρα ώστε να έχουμε και ελεύθερη άποψη αλλά και γνώμη. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Το κράτος φταίει με τα συνεχόμενα αυτογκόλ του. 
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ