2012-05-22 13:12:04
Φωτογραφία για Έρχεται και κινέζικη φαρμακοβιομηχανία!
Συμφωνία για ανέγερση στην Κύπρο εργοστασίου παρασκευής φαρμάκων, μελετούν φαρμακοβιομηχανίες της Κίνας. Οι επαφές που είχε στην Κίνα ο υπουργός Υγείας Σταύρος φαίνεται ότι στέφονται με επιτυχία, αφού συζητείται η δημιουργία επιστημονικής - ερευνητικής βάσης στην Κύπρο για την Κίνα με στόχο την άντληση ευρωπαϊκών και κινεζικών κονδυλίων.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο του ΡΙΚ ο υπουργός Υγείας Δρ. Σταύρος Μαλάς, οι κινεζικές φαρμακοβιομηχανίες "θέλουν να έχουν ένα καλό πάτημα στην Ευρώπη", όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση κινεζικών φαρμάκων.

Ο Δρ. Μαλάς ανέφερε ότι συζητήθηκαν ήδη πολύ συγκεκριμένοι τρόποι συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Κύπρος, είπε ο κύριος Μαλάς, πρέπει να προσελκύσει ερευνητική, ακαδημαική δραστηριότητα από Κινέζους επιστήμονες, για καινοτομίες και ανακαλύψεις.

Οι ίδιοι οι Κινέζοι, πρόσθεσε, θέλουν να έχουν μια βάση ερευνητικής δραστηριότητας στην Ευρώπη έτσι ώστε να μπορουν να αντλούν τόσο ευρωπαϊκά κονδύλια, όσο και κονδύλια και από την ίδια την Κίνα.

Ο υπουργός υγείας ανέφερε ότι με τους Κινέζους συζητήθηκε επίσης η δημιουργία ενός ακαδημαϊκου κέντρου στην Κύπρο το οποίο να συνδυάζει τη συμβατική ιατρικη αλλά και την κινέζικη.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ