2012-05-21 18:15:59
Φωτογραφία για Mακελειό αν... οι ληστές μπουν σε σπίτι Κρητικού που έχει όπλο!
Το μακελειό φοβάται τώρα η Ελληνική Αστυνομία που καταγράφει βήμα - βήμα και έχει βάλει στο μικροσκόπιο τη δράση της συμμορίας των ληστών που μπουκάρει σε σπίτια, απειλεί ανθρώπινες ζωές και αρπάζει κοσμήματα και λεφτά. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για συμμορία που έχει ως πεδίο δράσης τα περίχωρα της πόλης του Ηρακλείου και επιλέγει με προσοχή το στόχο της κάθε φορά. Είναι ...συμμορία!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismenews.gr, η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ στο νησί εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για συμμορία που τώρα κάνει τα...πρώτα της βήματα εμπνεόμενη –ίσως- από κάποια αποσπασματικά περιστατικά που είχαν σημειωθεί πριν καιρό στα Χανιά αλλά και από εκείνα που γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η συμμορία δεν αποτελείται μόνο από αυτούς που βλέπουν κάθε φορά τα θύματα, αλλά οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εμπλέκονται και άλλα άτομα που το πιθανότερο είναι να έχουν το ρόλο του καθοδηγητή ή του εγκέφαλου.


Το προφίλ των ληστών

Ο επικεφαλής της συμμορίας εκτιμάται ότι είναι ντόπιος, Κρητικός ενώ οι υπόλοιποι που αναλαμβάνουν τη «βρώμικη δουλειά» δεν αποκλείεται να είναι αλλοδαποί. Τους ενδιαφέρει το «ζεστό» χρήμα και ότι εύκολα ρευστοποιείται χωρίς να δώσουν στόχο, λένε τώρα οι αρχές που έχουν ήδη αρχίσει να μελετούν το προφίλ των ανδρών της συμμορίας που μπουκάρει σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών κρατώντας μαχαίρια και κατσαβίδια αλλά όχι όπλα, κάτι που- κακά τα ψέματα- μπορεί κανείς να βρει εύκολα στην Κρήτη. Ο τρόπος δράσης πάντως και λειτουργίας της συμμορίας σε κάθε σπίτι που έχει μπει μέχρι τώρα φαίνεται να είναι ιδιαίτερος και διαφορετικός από τα όσα είχαν συναντήσει οι διωκτικές αρχές.

Πανομοιότυπα χτυπήματα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συμμορία έχει «χτυπήσει» ένα ζευγάρι συνταξιούχων εκπαιδευτικών στις Βασιλειές και μία οικογένεια γιατρού στις Κάτω Αρχάνες. Και οι δύο περιοχές βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, έξω από την πόλη του Ηρακλείου. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα κοντά ενώ και στις δύο περιπτώσεις τα σπίτια ήταν απομακρυσμένα από τον οικισμό. Εκτός από αυτά όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι στη μεν περίπτωση των συνταξιούχων οι δράστες είχαν την πληροφορία ύπαρξης μεγάλου χρηματικού ποσού (το οποίο τελικά δεν κατάφεραν να βρουν και έφυγαν με μόλις 200 ευρώ) ενώ στη δεύτερη περίπτωση ήξεραν ότι μπαίνοντας σε σπίτι μεγαλογιατρού θα μπορούσαν να βρουν και χρήματα και κοσμήματα. Επιπλέον και στις δύο περιπτώσεις, το προφίλ των θυμάτων της συμμορίας δεν συνάδει με χρήση όπλων, εντάσεις και συμπλοκές αλλά γίνεται σαφές ότι πρόκειται, και στις δύο περιπτώσεις, για ανθρώπους χαμηλών τόνων.

Διαλέγουν τα θύματα γιατί... φοβούνται τα όπλα των Κρητικών

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ληστές με τις κουκούλες, τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια επιλέγουν τα θύματα τους να έχουν συγκεκριμένο προφίλ –για να έχουν και εκείνοι σίγουρο αποτέλεσμα. Αυτό το στοιχείο από μόνο του, λένε κύκλοι αξιωματικών τώρα, αποκλείει από το πεδίο δράσης τους περιοχές όπως κάποια χωριά στο Μονοφάτσι ή και σε άλλες ορεινές και ημιορεινές περιοχές όπου η χρήση όπλων είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και δεν υπάρχει σπίτι χωρίς louger ή clock ή ακόμα και καλάσνικοφ.

«Σε τέτοια χωριά οι εκτιμήσεις λένε ότι δεν πρόκειται να πλησιάσουν γιατί φοβούνται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με όπλα! Αυτοί θέλουν λεφτά και μάλιστα θέλουν να τα βγάλουν εύκολα χωρίς να μπουν οι ίδιο σε κίνδυνο. Αν μπουν σε σπίτι που υπάρχει όπλο ο κίνδυνος για μακελειό είναι μεγάλος! Ξέρουμε ότι ένας που έχει όπλο, όταν δει το ληστή μέσα στο σπίτι του να απειλεί την οικογένεια του θα το ..σύρει! Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει αν συμβεί κάτι τέτοιο; » υπογράμμισε μιλώντας στο prismanews.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ στο νομό.

Ληστεία στη...νοηματική!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συμμορία μπαίνει στα σπίτια, απειλεί με μαχαίρι και κατσαβίδι, δεν ασκεί ιδιαίτερη βία στους άνδρες του σπιτιού αλλά τρομοκρατεί το γυναικείο πληθυσμό. Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι ληστές ψάχνουν μέσα στο σπίτι για να βρουν λεφτά και χρυσαφικά. Χωρίς μηχάνημα γίνεται η αναζήτηση, λένε οι πληροφορίες. Όσοι ώρα μένουν μέσα στο σπίτι και γίνεται η ληστεία, δε μιλά κανείς! Όλα γίνονται με νοήματα, λένε οι ίδιες πηγές. Έτσι μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την εθνικότητα των ληστών με το σενάριο των αλλοδαπών που καθοδηγούνται από ντόπιο να είναι πιο ισχυρό. Όσο για την απομάκρυνση τους από τα σημεία των ληστειών, μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί δύο διαφορετικά αυτοκίνητα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για διαφορετικά άτομα.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έχουν δώσει εντολή και βρίσκονται στο δρόμο ειδικές ομάδες που κάνουν περιπολίες ενώ όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα σημεία των ληστειών έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Όλα δείχνουν ότι η ΕΛΑΣ θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ