2012-05-18 01:33:23
Φωτογραφία για ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ
Για σεναριογράφους και ανακρίβειες μίλησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, σε δηλώσεις του στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" για την τύχη που θα έχουν οι τελικοί και την αυριανή σύσκεψη στη ΓΓΑ.

Αναλυτικά:

«Βγήκα επειδή άκουσα αυτά περί μαθητών και κεκλεισμένων θυρών κλπ. Και διάφορες ανακρίβειες που ακούω και διαβάζω. Σας λέω απλά ότι αύριο έχει συγκαλέσει σύσκεψη ο γ.γ. Αθλητισμού, στις 4 το μεσημέρι, τον ΕΣΑΚΕ, τις δύο ομάδες, την Αστυνομία και την Ομοσπονδία».

Τι θα υποστηρίξει ο ΕΣΑΚΕ στη σύσκεψη μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν και με βάση όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έδειχνε πως τα πράγματα δεν ήταν καλά εν όψει των τελικών;

«Πρώτον και μετά τα σημερινά θα πρέπει η αστυνόμευση να είναι πιο αυστηρή. Από τη στιγμή που βλέπετε πως δεν μπορεί να προστατευθεί η μετάβαση μιας ομάδας στο γήπεδο, κατανοείτε ότι αυτό είναι πρόβλημα. Δεν νοείται να μην μπορεί μια ομάδα να μεταβεί για να αγωνιστεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για αστυνόμευση εκτός γηπέδου. Από την άλλη, όσοι θα πάνε στα γήπεδα θα ξέρουν ότι οι διαιτητές θα είναι πάρα πολύ αυστηροί για οποιαδήποτε παρεκτροπή συμβεί. Από την άλλη δεν ξέρω και τι θα εισηγηθεί η αστυνομία».


Υπάρχει πιθανότητα να πει ο κ. Μπιτσαξής, ότι το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών; ΄Η να εισηγηθεί να μην γίνουν οι αγώνες;

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τη θέση του ΓΓΑ. Πιστεύω ότι θα επιχειρηματολογήσουν κα οι ομάδες και ο ΕΣΑΚΕ και φυσικά θα ακούσουμε και ό,τι έχει να μας πει και ο γενικός γραμματέας σαν εκπρόσωπος της Πολιτείας και φυσικά τι θα μας πει και η Αστυνομία».

Εχει η Πολιτεία αυτή τη στιγμή την ευθύνη της διεξαγωγής των τελικών;

«Δεν θα το έλεγα απόλυτα αλλά σίγουρα η Πολιτεία έχει αυτή τη στιγμή την ευθύνη της, εύρρυθμης αν θέλετε, διεξαγωγής των τελικών. Αλλά επαναλαμβάνω ότι οποιοδήποτε σενάριο διαβάζω δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση».

Αφού όμως δεν μπορείτε να ξέρετε τι έχει στο μυαλό του ο ΓΓ Αθλητισμού, δεν μπορεί ακόμα κι αυτό το ενδεχόμενο να τεθεί στο τραπέζι;

«Εγώ έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Γενικό εξαιτίας των γεγονότων, πολλές φορές σήμερα. Σας επαναλαμβάνω ότι θα γίνει σύσκεψη, θα ανταλλαγούν απόψεις και θα παρθεί μία απόφαση κοινή συναινέσει. Εκεί θα πρέπει να ακουστούν και οι ομάδες και η Πολιτεία και η Αστυνομία και η διοργανώτρια αρχή. Οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι ανακριβές».

Υπάρχει περίπτωση να γίνει παιχνίδι αύριο;

«Ε, πώς μπορεί να γίνει αύριο;».

Από την στιγμή που δεν άνοιξε και δεν έκλεισε φύλλο αγώνα, ό,τι έχει συμβεί έξω από το γήπεδο μπορεί να έχει συνέπειες;

«Εννοείται πως δεν μπορεί. Αυτή είναι μια απόφαση της διοργανώτριας αρχής, εξαιτίας του γεγονότος που συνέβη με το πούλμαν του Παναθηναϊκού και δεν έχει να κάνει με εντός του γηπέδου συμβάν, αφού εκεί δεν άνοιξε φύλλο αγώνα».

Πού θα πάει όμως αυτό το πράγμα, γιατί κάθε χρόνο τα ίδια γίνονται.

«Μην ανοίξουμε πάλι μια συζήτηση για ένα θέμα που δεν μπορούμε να λύσουμε, ούτε εγώ ούτε εσείς. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν κοινωνικό φαινόμενο. Ούτε να γυρίζουμε την πλάτη, ούτε να λέει ο καθένας ευχολόγια. Είπα ότι μόνο με κατανομή ρόλων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα του κάθε φορέα μπορούν να γίνουν βήματα προς τα μπρος. Δεν μπορεί να λυθεί άμεσα αυτό το φαινόμενο που είναι συνάρτηση και της οικονομικής ύφεσης αν θέλετε. Ψυχολόγος δεν είμαι, αλλά πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Και οι δημοσιογράφοι και όλη η κοινωνία με κατανομή ρόλων. ΟΙ προπονητές να είναι σοβαροί, να μην κουνάνε χέρια – πόδια και να ξεσηκώνουν την κερκίδα, οι παίκτες να είναι όπως είναι, οι παράγοντες να μην ενθαρρύνουν και να μην ενισχύουν τους διάφορους. Αν δεν έχουμε ρόλο σοβαρό και υπεύθυνο για να βοηθήσουμε την κατάσταση θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Οι ομάδες έχουν τη μεγαλύτερη δουλειά να κάνουνε γιατί θα μας ξεφύγει τελείως η κατάσταση από τα χέρια και μετά…».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ