2012-05-17 17:52:02
Φωτογραφία για Ανοίχτε το Νοσοκομείο Πύργου τώρα!
Έχουμε γράψει πολλές φορές και για πολλά θέματα, ότι σε αυτόν τον τόπο όλα τα μεγάλα προβλήματα στο τέλος τα αλέθουν οι μυλόπετρες της λήθης. Από αυτή την μοίρα φαίνεται να μην γλιτώνει ούτε το ιερό θέμα της υγείας του λαού, που δεν έχει κανένα περιθώριο αναβολής ή ολιγωρίας.

Έχουν περάσει τρεισήμισι σχεδόν μήνες από τις 5 Φεβρουαρίου 2012, που το Νοσοκομείο Πύργου τέθηκε εκτός λειτουργίας και οι κάτοικοι της περιοχής και του Νομού, έμειναν χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Και όπως πάντα δηλώσεις, φωτογραφίες, υποσχέσεις, αρμοδίων και αναρμοδίων, τις πρώτες ημέρες και μετά σιωπή. Σιωπή ανάμικτη με αδράνεια για τους υπευθύνους και απελπισία για τον απλό πολίτη, που δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσεύχεται να μην αρρωστήσει.

Αλήθεια, τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου;

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα και αν ναι, τηρείται;

Υπάρχουν συμφωνητικά, προϋπολογισμοί, δεσμεύσεις και αν ναι, τηρούνται;

Γιατί σύμφωνα με τις επανειλημμένες δηλώσεις της Διοικήτριας, το Νοσοκομείο έπρεπε ήδη να λειτουργεί. Και πάνω απ' όλα υπάρχουν πιστώσεις για να καλύψουν τις επείγουσες εργασίες που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του;

Και τελικά πόσο κοστίζει η επισκευή των βλαβών λόγω της πλημμύρας;

Υπάρχουν ευθύνες για την όλη κατάσταση;

Οι πολιτικές εξελίξεις όπως διαμορφώνονται, οι επαναληπτικές εκλογές και η νέα προεκλογική περίοδος που ακολουθεί, δεν είναι ενθαρρυντικά σημάδια για την σύντομη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου.

Από την άλλη πλευρά, που είναι όλοι εκείνοι, που εμφανίστηκαν τις πρώτες μέρες για να κάνουν δηλώσεις και να φωτογραφηθούν; Που είναι τα όργανα Διοίκησης του Νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ, η ΔΕΠΑΝΟΜ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Υπουργείο; Αλλά και που είναι οι βουλευτές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια, οι Σύλλογοι, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και οι τοπικοί φορείς;

Και για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί, θα πρέπει να σημειώσουμε, για μια ακόμη φορά, τόσο τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, που κατέβαλαν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, όσο και την φωνή αγωνίας που διατύπωσαν από την πρώτη στιγμή, για τον χρόνο επαναλειτουργίας του και τις καθυστερήσεις.

Ο απλός πολίτης, όταν έρχεται η δύσκολη ώρα, δεν ζητάει τίποτε άλλο, από το δικαίωμά του, να έχει μια στοιχειώδη και αξιοπρεπή περίθαλψη, μια ανθρώπινη αντιμετώπιση στα προβλήματα της υγείας του. Και αυτό το κορυφαίο και ιερό του δικαίωμα, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται κανένας να του το στερεί.

Γι' αυτό διατυπώνει την κραυγή αγωνίας και απόγνωσης: «Ανοίχτε το Νοσοκομείο Πύργου τώρα!!!»

iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ