2012-05-17 08:39:03
Φωτογραφία για H αλφαβήτα της πείνας!
To να ξέρουμε να διαβάζουμε τα σήματα της πείνας είναι ωφέλιμο Όμως για να μάθουμε να διαβάζουμε, πρέπει κάποιοι να …αποκωδικοποιήσουν τα σήματα που στέλνει ο οργανισμός: Το έκαναν λοιπόν Γερμανοί επιστήμονες και μας τα παρουσιάζουν χαρτί και καλαμάρι!

Σύμφωνα με τις έρευνές τους, εάν ο άνθρωπος επιθυμεί να γευτεί κάποιο πρόχειρο φαγητό σε φάστ φούντ , αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο στον οργανισμό του: η «βλαβερή» επιθυμία εξηγείται από την έλλειψη ορισμένων στοιχείων, λένε.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια έντονη επιθυμία να φάτε χάμπουργκερ ή μια μπριζόλα, σημαίνει ότι στον οργανισμό σας, πιθανώτατα δεν επαρκεί ο σίδηρος, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Την ίδια στιγμή καλύτερα να φάτε όσπρια, σπανάκι ή νιφάδες βρώμης.

Εάν πάλι θέλετε έντονα σοκολάτα ή κάποιο άλλο γλυκό, σημαίνει ότι στον οργανισμό είναι απαραίτητη η ζάχαρη, η οποία υπάρχει σε περίσσευμα στα αποξηραμένα φρούτα.Σ’ αυτά εκτός των άλλων υπάρχει και πολύ κάλιο. Όσοι αγαπούν τα γλυκά συχνά υποφέρουν από έλλειψη ψευδαργύρου, που υπάρχει άφθονος στους ξηρούς καρπούς, ειδικά στο φιστίκι κέσιους, αλλά και στους ηλιόσπορους. Τέλος σε όσους αγαπούν τα αλμυρά πατατάκια και τα παξιμάδια, συστήνεται να πίνουν υφάλμυρο νερό και να δοκιμάσουν μισό βαζάκι ελιές, που περιέχουν το απαραίτητο γι’ αυτούς νάτριο.

prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ