2012-05-17 08:32:03
Φωτογραφία για «Να στηριχθούν οι δράσεις της Ελλάδας για τα σύνορα»
Σοβαρές ανεπάρκειες εντοπίζει στην Ελλάδα έκθεση της Κομισιόν σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν και τις επιδόσεις που σημειώνονται όσον αφορά την ελεύθερη μετακίνηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να υποστηριχθούν οι δράσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα για να διαχειριστεί τα εξωτερικά σύνορά της.

Παράλληλα, η Κομισιόν επισημαίνει πως «η πίεση στα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν εστιάζεται σε έναν περιορισμένο αριθμό ευαίσθητων σημείων, ιδίως στον άξονα της ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος διέρχεται από την Ελλάδα και την Τουρκία».

Σε πρόσφατη έκθεσή της, η Frontex, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, επεδείκνυε μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα όσον αφορά την λειτουργία του Σένγκεν.

«Η μεθόριος μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας πρόκειται να παραμείνει μία από τις περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό διελεύσεων μεταναστών χωρίς έγγραφα στα εξωτερικά σύνορα στη δυτική Μεσόγειο», τόνιζε η Frontex, προσθέτοντας πως ο αριθμός των διελεύσεων αυτών-55.000 που εμποδίστηκαν το 2012--έχει αυξηθεί κατά 12% εντός ενός έτους κατά μήκος του άξονα αυτού.

«Όλο και περισσότεροι μετανάστες πρόκειται να επωφεληθούν από την πολιτική έκδοσης βίζας της Τουρκίας και του πολλαπλασιασμού των εναέριων συνδέσεων με τη χώρα αυτή, για να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην ΕΕ», αποφαίνεται η Frontex.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ