2012-05-16 01:35:26
Φωτογραφία για ΝΤΟΡΣΕΪ: ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΑΝΕ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε στο Sport.gr για την επική ανατροπή του Ολυμπιακού και τις οδηγίες του Ντούσαν Ιβκοβιτς που έκαναν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης. Παράλληλα, ο αμερικανός σέντερ περιέγραψε πως έζησε την τελευταία φάση, όταν η μπάλα έφτασε στα χέρια του Γιώργου Πρίντεζη.

Αρχικά, o Ντόρσεϊ μάς μίλησε για το κακό ξεκίνημα των ερυθρόλευκων στον τελικό της Euroleague και τα πολλά λάθη που επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να πάρει κεφάλι: "Hμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ξέρω τι έφταιγε, αλλά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Κάναμε 13 λάθη συνολικά. Δεν είχαμε ρυθμό και ήμασταν κάπως χαμένοι στο γήπεδο. Δεν πήγαινε τίποτα καλά και δεν δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι νεαροί μας παίκτες να μπουν στο κλίμα του αγώνα και να πάρουν μερικά καλά σουτ".

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν απογοητευμένοι στα αποδυτήρια, αλλά όπως λέει στο sport.gr ο Ντόρσεϊ, τα λόγια του Ντούσαν Ιβκοβιτς τούς έπεισαν πως μπορούν να γυρίσουν το ματς: "Πήγαμε στα αποδυτήρια και ο κόουτς μας είπε πως πρέπει να σοβαρευτούμε και να το παλέψουμε
. Είχαμε το χρόνο για την ανατροπή κι έπρεπε όλοι μαζί να δείξουμε πως πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Μας είπε, μπείτε στο γήπεδο και δείξτε σε όλους τι αξίζετε. Ολα άλλαξαν επειδη το πιστέψαμε. Ολοι έπαιξαν καλά και ιδιαίτερα ο Κάιλ Χάινς έκανε μεγάλο παιχνίδι κατά τη γνώμη μου. Εδωσε φοβερές μάχες".

Ποιο ήταν όμως το... κλειδί της ανατροπής; "Το μεγάλο μας πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο ρυθμός", τόνισε ο Ντόρσεϊ και συνέχισε: "Ο κόουτς μάς είπε πως για να νικήσουμε, πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο τρανζίσιον. Να τρέξουμε καλύτερα από αυτούς. Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να τους προβληματίσουμε. Να είμαστε πιο γρήγοροι από αυτούς στις αντιδράσεις μας και αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το μυστικό ήταν πως όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Είχαμε πίστη σε αυτό που κάναμε. Μπορεί να αργήσαμε να βρούμε τον καλό μας εαυτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε σπουδαία δουλειά. Είχαμε γρήγορε αντιδράσεις. Παίζαμε όλοι για έναν και ο καθένας μας για τον Ολυμπιακό. Πήραμε τα σουτ που έπρεπε, τρέξαμε στο γήπεδο και έγινε ό,τι έγινε!".

Οσο για την τελευταία φάση τόνισε πως ήταν σίγουρος πως ο Πρίντεζης θα έβαζε το καλάθι. Οπως τελικά έγινε... "Ημουν σίγουρος ότι ο Πρίντεζης θα βάλει το σουτ. Είχα αρχίσει να πανηγυρίζω μόλις πήρε την μπάλα. Τον βλέπω να βάζει τέτοια σουτ κάθε μέρα και μάλιστα τα βάζει σ` εμένα. Σιγά μην το έχανε τώρα! Τον έχω δει να βάζει τόσα πολλά καλάθια σαν αυτό καθημερινά που ήμουν σίγουρος πως θα το βάλει και έτσι έγινε".

Κλείνοντας, ο Ντόρσεϊ δεν έκρυψε πως ζει ένα όνειρο, όπως και όλοι οι συμπαίκτες του, ενώ έδωσε σύνθημα νίκης για τους τελικούς της Α1: "Αισθάνομαι τέλεια. Πραγματικά, δεν έχω κάτι άλλο να σου πω. Ηταν μία απίστευτη νίκη. Απίστευτη. Απολαμβάνω αυτή τη μοναδική στιγμή και ομολογώ πως το συναίσθημα είναι μοναδικό. Είμαι περήφανος και ενθουσιασμένος με αυτό που ζω. Τώρα έχουμε μπροστά μας τους τελικούς της Α1, όπου κι εκεί πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να πάρουμε το πρωτάθλημα".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ