2012-05-16 01:26:03
Φωτογραφία για Να γίνουν μεταγραφές φοιτητών άμεσα, απαιτεί αναγνώστης
Ο εμπαιγμός των αχυράνθρωπων του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει όρια. Όχι μόνο δεν κατάφεραν να λύσουν το παραμικρό πρόβλημα στην παιδεία αλλά άκουσον- άκουσον τι νομοθέτησαν για την κατηγορία υποψηφίων με κοινωνικά κριτήρια, στις επερχόμενες Πανελλαδικές εξετάσεις, στην οποία υπάγονται όσοι έχουν αδέρφια που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις ή λόγους υγείας, κτλ.

Στη Νομική Αθήνας για παράδειγμα δίνονται 400 θέσεις και μόνο 3 για υποψηφίους με κοινωνικά κριτήρια, στη Νομική Θεσσαλονίκης δίνονται 350 θέσεις και μόνο 3 για υποψηφίους με κοινωνικά κριτήρια, στη Νομική Θράκης δίνονται 480 θέσεις και μόνο 4 για υποψηφίους με κοινωνικά κριτήρια.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος με τόπο διαμονής της οικογένειας την Αθήνα έχει αδερφό που σπουδάζει π.χ στην Κρήτη, αντί περάσει στη Νομική Θράκης μπορεί θεωρητικά να περάσει στην Αθήνα εφόσον είναι μέσα στους τρεις πρώτους από την κατηγορία αυτή των κοινωνικών κριτηρίων -απ’ όλες τις Νομικές Σχολές- που επιθυμούν να περάσουν στη Νομική Αθήνας, δηλαδή από το σύνολο των 1.230 φοιτητών που θα εισαχθούν στις Νομικές Σχολές μόνο 3 θα περάσουν στην Αθήνα ενώ οι υπόλοιποι που ανέρχονται σε αρκετές 10άδες θα μείνουν εκεί που πέρασαν. Τόσο καλά.


Και όλα αυτά στην Ελλάδα της φτώχειας και του 1.300.000 ανέργων.

Τι και αν οι γονείς είναι άνεργοι ή με πετσοκομμένους μισθούς που δεν φτάνουν ακόμα και αν μένουν όλοι μαζί και τρώνε από το ίδιο τσουκάλι;

Τι και αν οι οικογένειες που δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε ένα σπίτι, τις υποχρεώνουν να διατηρούν 3;

Τι και αν πολλά παιδιά γραφτούν σε Σχολές και δεν θα μπορέσουν να φοιτήσουν;

Τι και αν τους στερήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση;

Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας και οι πολιτικοί με γεμάτες τις τσέπες και με άπειρη σκασίλα, έτσι αποφάσισαν για τον Ελληνικό λαό και τα παιδιά του.

Προέχει βλέπεις το νοίκιασμα των απανταχού γκαρσονιερών από το να μαζευτούν τέτοιες στιγμές τα παιδιά στα σπίτια τους για να σπουδάσουν χωρίς έξοδα. Τέτοιες προτεραιότητες βάζουν.

Ακόμα και την εποχή της δραχμής όποιος πέρναγε σε Σχολή εκτός έδρας και είχε αδερφό/ή που σπούδαζε σε άλλη πόλη έπαιρνε κατευθείαν μεταγραφή.

Βλέπεις η χωροταξική κατανομή των Σχολών έγινε την εποχή των παχιών αγελάδων όπου όλοι τις έβλεπαν σαν τουριστικούς προορισμούς και με γεμάτες τις τσέπες θα έτρεχαν εκεί που θα πέρναγαν για να γλεντήσουν τη φοιτητική τους ζωή.

Η σημερινή όμως πραγματικότητα που κανείς δεν την φαντάστηκε προσγείωσε τους πάντες που κοιτούν άναυδοι τι τους περιμένει.

Ελπίζουμε ότι η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση προκύψει, να αντιμετωπίσει άμεσα και κατά απόλυτη προτεραιότητα το θέμα αυτό προς όφελος των παιδιών που δίνουν τώρα Πανελλαδικές, καταργώντας το υπάρχον σύστημα και θεσμοθετώντας ξανά το προϋπάρχον δίκαιο σύστημα των μεταγραφών, όπου ας σημειωθεί ότι για να πάρει κάποιος μεταγραφή έπρεπε πρώτα να περάσει σε κάποια σχολή και όχι να παρατηρείται το φαινόμενο λόγω έλλειψης υποψηφίων με κοινωνικά ή άλλα κριτήρια σε ορισμένες Σχολές να εισάγονται υποψήφιοι μόνο με 1.900 μόρια τη στιγμή που η βάση των κανονικών υποψηφίων ήταν πάνω από 17.000 μόρια.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Allianz Arena φτιαγμένη από… Lego!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Allianz Arena φτιαγμένη από… Lego!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ