2012-05-15 17:04:05
Φωτογραφία για Γαϊτανάκι δηλώσεων.Όλοι εναντίον όλων με θύματα εμάς.
 Διαβάστε τι δηλώνουν μετά την σύσκεψη οι αρχηγοί των κομμάτων

Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες έκαναν μια ύστατη προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού, υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τονίζοντας ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος μπλόκαραν την πρόταση, επιδεικνύοντας την αλαζονεία της εξουσίας.

Παράλληλα τόνισε πως ο ίδιος κατέθεσε τις 7 προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκειμένου να καταγγείλει τις δανειακές συμβάσεις, ενώ αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, όπως η διάσκεψη του ΝΑΤΟ για την ονομασία των Σκοπίων. Επιπλέον πρότεινε το πάγωμα των μέτρων του Μαϊου και του Ιουνίου για να πάρει ανάσα ο λαός.

Ο κ.Καμμένος επεσήμανε όμως πως Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικού σκοπού. Ο κ.Βενιζέλος δε συμφώνησε στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, ενώ ο κ.Σαμαράς αρνήθηκε γιατι θέλει να γίνει πρωθυπουργός.


Τόνισε μάλιστα πως ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και υποστήριξε πως για να καταγγείλει τις δανεικές συμβάσεις χρειάζεται 180 βουλευτές. Ολα όμως μπλοκαρίστηκαν απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υπηρετούν το Μνημόνιο και τους δανειστές.

Τέλος είπε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν μία Ελλάδα που με σκληρή δουλειά θα προχωρήσει στο αύριο, μία Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες.

Ο κ.Καμμένος εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου δήλωσε φανερά εκνευρισμένος «Προτείναμε και επιμείναμε στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού, όμως εκείνοι προτίμησαν κυβέρνηση δανειστών».

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησαν από τη Νέα Δημοκρατία σε όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε στη σύσκεψη πως θέλει να πάμε σε εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός.

«Είναι ψέμα, θα φανεί και από τα πρακτικά και θα γελάσει ο κάθε... καμμένος», ήταν η απάντηση που δόθηκε από κύκλους της Συγγρού.

Για αλαζονεία και τυχοδιωκτισμό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους δεν συναίνεσαν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά το ναυάγιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως κάποιοι έθεσαν το κομματικό συμφέρον υπεράνω της χώρας και έκανε λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες που δεν επέτρεψαν να αποφευχθούν οι εκλογές.

«Τηρήσαμε μια απόλυτα υπεύθυνη στάση, και προτείναμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια.

Δυστυχώς, επικράτησε αλαζονεία, μικροκομματισμός και τυχοδιωκτισμός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας τον κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά από τη σημερινή τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στα οποία αποτυπώνονται ανάγλυφα οι στρατηγικές των κομμάτων.

«Ο Καμμένος πρότεινε να αναλάβει τον σχηματισμό κυβέρνησης»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες για το ναυάγιο όλων των προσπαθειών κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ανέφερε ότι σήμερα υπήρξε νέα πρόταση από τον κ. Καμμένο να αναλάβουν εκείνος και το κόμμα του τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δεν ήταν αυτή η εντολή του ελληνικού λαού.

Αναγνωρίζοντας ότι το κόμμα του θα προσέλθει στις εκλογές, ξεκινώντας από δυσμενή βάση, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η πατρίδα μπορεί να σωθεί, αν το θέλουν οι πολίτες, ευχόμενος αυτή τη φορά «η επιλογή τους να είναι πιο ώριμη». Δεν έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε, με εμφανή ανησυχία, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα και «προς Θεού όχι χειρότερα».

Να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για το αδιέξοδο που οδηγείται η χώρα λόγω της νέας προσφυγής στις κάλπες, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Εξάντλησα κάθε περιθώριο» είπε ο Φώτης Κουβέλης κατηγορώντας τις δυνάμεις εκείνες που δεν παραμέρισαν το μικροκομματικό τους συμφέρον και οδήγησαν τη χώρα σε εκλογές.

«Η σύσκεψη δεν απέφερε καρπούς. Δεν υπήρξε συμφωνία για λύση ώστε να αποφύγουμε τις νέες εκλογές», είπε και υπογράμμισε ότι κατέθεσε «πρόταση για οικουμενικη κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε να στηρίζεται σε προγραμματική συμφωνία με τη συμμετοχή όσων δυνάμεων υπηρετούν τη πολιτική για παραμονή στην ευρωζώνη και την αποδέσμευση από το Μνημόνιο».

Στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «θα έπρεπε να υπάρξει ρητή δέσμευση για την άμεση έναρξη διαπραγμάτευσης για την αποδέσμευση από το Μνημόνιο». Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει την χρονική επιμήκυνση της προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, αλλά και συγκεκριμένες πολιτικές όπως την άρση των νόμων που μειώνουν τους μισθούς αλλά και ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

«Δεν επήλθε συμφωνία, η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή», σημείωσε επανειλημμένα και έκλεισε τις δηλώσεις του αναφερόμενοςσε όσους έθεσαν το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από όλα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ