2012-05-15 17:04:03
Φωτογραφία για Συνεργασία επιτυγχάνεται μόνο με αλήθεια, θάρρος και τόλμη
Παρακολουθούμε με πολλή προσοχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα το γεγονός που προέκυψε από την κατάθεση ή μη της επιστολής Καμμένου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε αρχικό στάδιο οι πληροφορίες ήταν συνεχείς αλλά αντικρουόμενες. Ανεξάρτητα αν υφίσταται η συγκεκριμένη επιστολή ή όχι (κατά τη γνώμη μας υφίσταται), οι παρενέργειες που δημιούργησε ή θα δημιουργήσει, σ’ ένα ήδη ρευστό πολιτικό σκηνικό, θα είναι πολλές και ενδεχόμενα καθοριστικής σημασίας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για την πορεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Εάν πράγματι δόθηκε με την προτροπή να δοθεί στους επικεφαλείς των κομμάτων, (αντιλαμβανόμαστε γιατί ήταν ανυπόγραφη, αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε, γιατί την παρέλαβε ο κ. Παπούλιας χωρίς υπογραφή) ποιος τη διέρρευσε και γιατί; Και μάλιστα σε μια οριακά κρίσιμη και καθοριστικής σημασίας χρονική στιγμή για την Ελλάδα.

Η επιστολή λοιπόν του κ. Καμμένου, που επιβεβαιώνεται από την Προεδρία, έδινε μια προοπτική στήριξής του στην περίπτωση που η χώρα αντιμετώπιζε ειδικού βάρους και σημασίας προβλήματα, όπως αυτά της εθνικής ασφάλειας. Θέλοντας ενδεχόμενα να μην πανικοβάλλει τον ελληνικό λαό, αλλά και να μην παρερμηνευτούν και αποτελέσουν σημείο αιχμής για κομματική αντιπαράθεση οι θέσεις του, περιόρισε την παραλαβή της στους αρχηγούς των κομμάτων.

Η μετέπειτα διαρροή και οι ερμηνείες που δόθηκαν στη συγκεκριμένη κίνηση και στο περιεχόμενο της επιστολής, ανάγκασαν τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μεταπηδήσει από μια επιθετική πολιτική σε μία αμυντική και απολογητική, χάνοντας έτσι τη δυναμική του.

Η δε αρχική άρνηση του σε σχέση με την ύπαρξη της επιστολής ήταν βεβιασμένη, κατά τη γνώμη μας, και ίσως οφείλεται στη δύσκολη θέση που περιήλθαν τα στελέχη του, όταν ενημερώθηκαν στον αέρα για την ύπαρξή της, προβαίνοντας σε καταγγελίες για συνομωσίες και σενάρια εξόντωσης του κόμματός τους καθώς και στα πυρά που δεχόταν, αφού είχε «βιαστεί» να προαναγγείλει με απόλυτο και κάθετο τρόπο τη μη συνεργασία του με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Κατά την άποψή μας, εάν πράγματι έχει καταθέσει την προαναφερθείσα επιστολή, θα έπρεπε να το παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή, γιατί αν μη τι άλλο, τα αναγραφόμενα σ’ αυτήν αφενός αποτελούν μέρος του προεκλογικού προγράμματος του, αφετέρου δεν θεωρούμε κατακριτέο να δηλώσει παρόν στην περίπτωση που η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα ειδικού περιεχομένου.

Βέβαια παραμένει το γεγονός της μη εκ των προτέρων ενημέρωσης των βουλευτών του, κάτι που ίσως στην πορεία του δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα.

Οι τελευταίες εξελίξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι «τρομοκρατήθηκαν» στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης και αντέδρασαν ακαριαία διαρρέοντας τη συγκεκριμένη επιστολή με τις γνωστές παρενέργειες.
pygmi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ