2012-05-13 10:01:04
Φωτογραφία για Δεν αποκλείει την προεδρία του Eurogroup o Σόιμπλε
Aνοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αναλάβει τελικά την προεδρία του Eurogroup, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν...

εκπνεύσει η θητεία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Ιούνιο.

«Ως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήδη πρέπει να συμμετέχω σθεναρά», αναφέρει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag. «Γι αυτό», πρόσθεσε, «δεν λέω ότι δεν θα αναλάμβανα την προεδρία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Και επίσης δεν έχω ακούσει τους συναδέλφους μου να λένε: θεέ μου, σε παρακαλώ, όχι ο Σόιμπλε. Αρα δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, αλλά για την ώρα ας περιμένουμε και θα δούμε».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε ότι θα ήθελε πολύ η Ευρωομάδα να συνεχίσει να επιτελεί τα καθήκοντά της εξίσου καλά όσο υπό τον Γιούνκερ, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον το ευρώ, παρά τους κλυδωνισμούς που δέχεται από την κρίση χρέους : «Μπορώ κάλλιστα να φανταστώ ότι σε δέκα χρόνια όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν το ευρώ», δήλωσε στη Welt am Sonntag, πιθανολογώντας μάλιστα ότι «ενδεχομένως χώρες όπως η Νορβηγία και η Ελβετία, να είναι μέλη».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ