2015-10-25 19:40:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Αλήθεια και όχι ασυδοσία
Η «24» άνοιξε τον φάκελο των Κυπριακών Αερογραμμών εδώ και ένα μήνα με συνεχή ρεπορτάζ και αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για τον ρόλο που έπαιξε η Κυβέρνηση, οι πολιτικοί αρμόδιοι, το ίδιο το ΔΣ της εταιρείας, καθώς επίσης και η «προτίμηση» που έδειξαν ορισμένοι στο να πληρωθεί η Hermes, με χρήματα που έπρεπε να καταλήξουν στο Ταμείο Προνοίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Το επαρχιακό δικαστήριο προχώρησε την προηγούμενη Τετάρτη στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Χάρη Γεωργιάδη, στηριζόμενοι και στα πρακτικά των συνεδριάσεων που έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο, τις οποίες και πάλι η «24» αποκάλυψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της.

Ωστόσο το ένταλμα σύλληψης ανεστάλη από τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, αργότερα την ίδια ημέρα, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «εσφαλμένα και παράτυπα περιλήφθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και το όνομα του Υπουργού Οικονομικών».

Οι ποινικές υποθέσεις εναντίων του κ. Χάρη Γεωργιάδη αφορούν την μη καταβολή του Ταμείου Προνοίας σε πρώην υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών. Σε ρεπορτάζ μας, με ημερομηνία 3/10, με τίτλο «Και απολυμένοι και “γελασμένοι”», φέραμε στο φως την αδικία εις βάρος των πρώην εργαζομένων του πρώην κρατικού αερομεταφορέα, αφού οι 348 από τους 560 υπαλλήλους δεν είχαν πληρωθεί το Ταμείο Προνοίας τους.

Επιπλέον, στο ίδιο ρεπορτάζ, κάναμε αναφορά στις οκτώ ποινικές διώξεις εναντίον της Επιτροπής Ταμείου Προνοίας των Κ.Α. και του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη. Ο δικηγόρος των εναγόντων, σε αποκλειστική του δήλωση στην «24» ανέφερε ότι «ποινικό αδίκημα έπραξε και ο Χάρης Γεωργιάδης δία μέσου του Υπουργείου Οικονομικών, αφού όποιος συνδράμει στο να συντελείται το αδίκημα φέρει ευθύνη».

Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε ως «24» να αποκαλύπτουμε και να διερευνούμε υποθέσεις τις οποίες άλλοι αρνούνται να ασχοληθούν με μόνο στόχο την πραγματική αλήθεια. Με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού θα εξακολουθήσουμε να «χτυπάμε» την ασυδοσία της κυπριακής πραγματικότητας φέρνοντας στην επιφάνεια τα αληθινά προβλήματα της κοινωνίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ