2012-05-07 16:11:23
Φωτογραφία για Ο Ερντογάν για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα
Όπως μεταδίδει το τουρκικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σχολίασε τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα. Αναλυτικά η δήλωσή του «Το προεκλογικό σκηνικό της Ελλάδας δημιούργησε ένα πολύ διαφορετικό ταμπλό. Αυτό που θα είναι το χαρακτηριστικό των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, κανένα κόμμα δεν θα έχει την αυτοδυναμία. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει το προβάδισμα στο 17 με 20%, στη δεύτερη σειρά βλέπουμε να παίρνει θέση το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη μεγαλύτερη έκπληξη έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές ήταν το κόμμα που τις κέρδισε με ποσοστό του 43% και σήμερα το ποσοστό αυτό βρέθηκε στο πάτο του πολιτικού σχήματος με 15%. Για πρώτη φορά το ριζωμένο κόμμα της Ελλάδας στην ιστορία του έχασε τόσο μεγάλο ποσοστό ψήφων.

Και ερχόμαστε στο Κομμουνιστικό Κόμμα και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να βρεθεί στη σκάλα του 8 με 9%. Δηλαδή, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι στην Ελλάδα θα έχουμε μία κυβέρνηση συμμαχίας».


Ο Τούρκος πρωθυπουργός σχολίασε και το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών: «Πιστεύω ότι οι μελλοντικές τουρκο-γαλλικές σχέσεις θα είναι εντελώς διαφορετικές. Ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών να φέρει μία νέα ροή στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Γαλλία, με γνώμονα τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των σημερινών δεδομένων με κατεύθυνση την ειρηνική οδό.

Σε περίπτωση που τα "μεγάλα λόγια" που ξεστομίστηκαν στα πεδία στην περίοδο προεκλογικής εκστρατείας εφαρμοσθούν και στη διακυβέρνηση, τότε αυτό θα έχει οπωσδήποτε αρνητική επιρροή στις σχέσεις των δύο χωρών. Το πιστεύω μου είναι τα λόγια αυτά να μείνουν μονάχα στα πεδία της προεκλογικής εκστρατείας».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ