2012-05-07 13:30:32
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη για την μετανάστευση στην Αυστραλία... συνέχεια
Αφορά Άποψη αναγνώστη για την μετανάστευση στην Αυστραλία Εχω ερθει σαν μεταναστης εδω με μονιμη βιζα, λογω της γυναικας μου που ειναι ντοπια.

Ειμαι στην Μελβουρνη δεκα μηνες τωρα και ζω στα πεθερικα μου μεχρι να... μαζεψω λιγα χρηματα για να αγορασω ενα σπιτι. Μπορω να πω λοιπον, απο την προσωπικη μου εμπειρια και απο οσα μου λενε Ελληνες που ηρθαν σαν μεταναστες τελευταια, οτι τα οσα ανεφερε η κυρια ειναι λιγοτερο απο το ενα τεταρτο της αληθειας, και θα εξηγηθω. Βρηκα μια δουλεια σε ενα εργοστασιο-εταιρεια με 725 δολαρια την εβδομαδα. Δεν εγραψα λαθος, 725 δολαρια την εβδομαδα, σαν ΜΗ-αυστραλος πολιτης, με την αγγλικη να ειναι δευτερη γλωσσα. Απο την αλλη η γυναικα μου βρηκε δουλεια σε μια ασφαλιστικη εταιρεια με μισθο 1.800 δολαρια το δεκαπενθημερο, το ξαναλεω, 1800 δολαρια το δεκαπενθημερο, για αυστηρα 37 ωρες την εβδομαδα, για εργασια full time. Να τονισω πως η εργασια εδω πληρωνεται με την ωρα και οχι με το μηνα, οπως στην Ελλαδα
. Οι υπερωριες μας πληρωνωνται ολες διπλες. ΟΛΕΣ. Στην εργασια μου αντιμετωπισα μονο σεβασμο απο τους ανωτερους μου, τις καλυτερες συνθηκες κατω απο τις οποιες εργαστηκα ποτε στη ζωη μου (ειμαι 30 χρονων), δικαιωματα τα οποια ποτε δεν ειχα στην Ελλαδα, ενδιαφερον για την προσωπικη μου ασφαλεια και αρτιμελεια, αλλα κυριως το δικαιωμα να διαφωνησω με εναν ανωτερο μου χωρις να φοβαμαι μηπως απολυθω. Ακομη, για μερικα χρηματα παραπανω (αν βρεθω σε μια δυσκολια, σε μια οικονομικη ατυχια) παντα μα παντα μπορω να βρω και μια απογευματινη part time δουλεια, ή κατι για το σαββατοκυριακο. 

Στο δρομο ποτε μα ποτε δεν με αντιμετωπισε καποιος ρατσιστικα, ποτε δεν μου απαγορευτηκε να μπω καπου ή να κανω κατι επειδη ειμαι Ελληνας, σε ολες τις υπηρεσιες που χρειαστηκε να παω, εξυπηρετηθηκα σε μιση ωρα το πολυ (εκτος απο το Ελληνικο Προξενειο, τι περιεργο), και το μονο που δεν δικαιουμαι ακομη ειναι να πληρωνομαι απο το ταμειο ανεργιας επειδη δεν ειμαι Αυστραλος πολιτης, και να ψηφιζω. Ρατσιστικα αντιμετωπιζονται λιγο οι Κινεζοι και οι Ινδοι, και αυτο γιατι εχουν πραγματικα κατακλύσει την χωρα, και αναλαμβανουν οσες δουλειες που καποιοι απλα δεν θελουν.

Αν και θεωρειται ακριβη πολη (και ειναι σε μερικα πραγματα), μαλλον δεν μπορεις να κανεις τη μεγαλη ζωη, αν εχεις να πληρωνεις ενα στεγαστικο δανειο, αλλα σιγουρα ζεις με πολυ μεγαλυτερη αξιπρεπεια και σιγουρια απ'οτι στην Ελλαδα. 

Το τελευταιο που θελω να πω ειναι μερικες παρατηρησεις και μερικα ερωτηματα προς την αναγνωστρια. Καταρχην, δικτατορια με ενα καρο δικαιωματα των πολιτων και των εργαζομενων εγω δεν γνωριζω. Οι ανθρωποι εδω δεν εργαζονται πιο σκληρα, απλα εργαζονται οπως πρεπει να εργαζονται ολοι, χωρις να εχουν το μυαλο τους στο λουφαρισμα, στην κοροιδια, και γενικως στον τροπο εργασιας που επικρατει σε ενα μεγαλο μερος των εργαζομενων στην Ελλαδα. Ακομη, το να πας και να καθαριζεις σπιτια, καταστηματα, σχολεια κτλ ειναι και αυτο δουλεια, και μαλιστα αξιοπρεπεσταστη, και, ειδικα στη Μελβουρνη, ιδιαιτερα επικερδης. Δεν καταλαβαινω το λογο που η αναγνωστρια δεν εκτιμα μια επικερδη και αξιοπρεπη εργασια. Δυστυχως εμεις οι Ελληνες εχουμε στο μυαλο μας παντα διευθυντικες θεσεις, αντιθετα με τους ντοπιους που δεν ντρεπονται να εργαστουν πουθενα. Προσωπικα, ατομα να καθαριζουν τζαμια στα φαναρια εχω δει μια φορα. Το ταμειο ανεργιας (centerlink) ειναι γεματο με αεργους και οχι ανεργους. Σχετικα με τα ερωτηματα τωρα. Τι εισοδημα εχει ο αντρας της με την δουλεια που κανει. Κατα δευτερον η ιδια εργαζεται, και αν οχι, ποσα χρηματα παιρνει απο το κρατος για να καθεται σπιτι της και να μεγαλωνει τα παιδια της; Σημερα με 4 παιδια οι ανεργες γυναικες παιρουν γυρω στα 1500 δολαρια, ισως και παραπανω (αναλογα παντα με το μισθο του συζυγου). Και ενα τελευταιο. Εχει ζησει ποτε η αναγνωστρια τι πραγματικα σημαινει πεινα; Τι πραγματικα σημαινει ανεχεια, τι πραγματικα σημαινει να σου λενε "παρε 300 ευρω απο τα 700 που επαιρνες και αν σου αρεσει, γιατι περιμενουν κι αλλοι"; Τι πραγματικα σημαινει να ανοιγεις το ψυγειο και να βλεπεις μονο νερο; Εχει κοιταξει ποτε στο ιντερνετ ή στην τηλεοραση να δει τι συμβαινει στα υπολοιπα κρατη του κοσμου, σχετικα με την οικονομικη κριση; Τι πραγματικα σημαινει να σου παιρνουν οτι τους εδινες τοσα χρονια για να μπορεσεις καποια στιγμη να πεθανεις αξιοπρεπως; Τι σημαινει να παιρνεις 300 ευρω και τα φαρμακα σου να κανουν 600;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ