2012-05-07 11:02:03
Φωτογραφία για Τα ευτράπελα και τα μικροπροβλήματα των εκλογών
Αν και όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης η διαδικασία των εκλογών διεξαγόταν ομαλά*, ωστόσο, δεν έλειψαν ανάμεσα στα 20.554 εκλογικά τμήματα κάποια ευτράπελα και μικροπροβλήματα. Για παράδειγμα Στο εκλογικό κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Θεσσαλονίκης, όπου ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν παρουσιάστηκε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής και δεσμεύθηκαν οι πρώτοι πολίτες που πήγαν για να ψηφίσουν.

Στο εκλογικό τμήμα στην Πύλο, όπου ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πήγαν με 40 λεπτά καθυστέρηση.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» κατήγγειλαν ότι σε κάποια τμήματα στην Αθήνα δεν επιδίδονταν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στους ψηφοφόρους και με αναφορά τους στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησαν την παρέμβασή του.

Επιδρομή μελών της «Χρυσής Αυγής» το πρωί σε εκλογικό κέντρο του Περιστερίου καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, «έκαναν πορεία μέσα στο εκλογικό κέντρο με επιθέσεις και προπηλακισμούς ενάντια στους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονταν καθώς και σε πολίτες που είχαν πάει για να ψηφίσουν. Με εμετικά φασιστικά συνθήματα προειδοποιούσαν για το τι θα συμβεί στο μέλλον, απειλώντας την Αριστερά και όσους διαμαρτύρονταν για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος και παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία. Οργή προκαλεί η απάθεια της Αστυνομίας, που στάθηκε απαθής μπροστά στα γεγονότα, παρότι ο ρόλος της είναι η διασφάλιση της ομαλής εκλογικής διαδικασίας».

Στο χωριό Κοσκινού της Ρόδου, αφίσες της 21ης Απριλίου κολλήθηκαν έξω από το εκλογικό τμήμα, προκαλώντας αντιδράσεις και ένταση.

Ψηφοδέλτια της Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτίας στάλθηκαν σε δύο εκλογικά τμήματα στις Εκλογικής Περιφέρειας Σερρών. Το λάθος εντόπισε δικαστικός αντιπρόσωπος και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα. Επρόκειτο για λάθος του τυπογραφείου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννης Μωυσιάδη.

Σε εκλογικό κέντρο της Μαγνησίας, οι ψηφοφόροι αντί να πάρουν τα ψηφοδέλτια της Μαγνησίας πήραν της Αχαΐας, ενώ σε χωριό του νομού Τρικάλων, παρότι οι κάτοικοι είχαν αποφασίσει να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ορισμένοι προσήλθαν για να ψηφίσουν.

Στο Κιλκίς, εκλογικός αντιπρόσωπος κόμματος κλείδωσε στην αίθουσα τη δικαστική αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς διαφώνησε επί της διαδικασίας. Το δράστη ανέλαβε η Αστυνομία.

Το πρωί 30χρονος σε κατάσταση μέθης μπήκε σε εκλογικό τμήμα στη Νεάπολη Αγρινίου, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι κρότου-λάμψης. Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και της διατάραξης σε εκλογικό τμήμα.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα στην Κρήτη, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να πρέπει να βγάλουν το «φίδι» από την τρύπα.

Στο 357ο Εκλογικό Τμήμα Ηλείας, στον Πύργο, δεν υπήρχε κάλπη, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό για περίπου μιάμιση ώρα.

Στο 116ο Εκλογικό Τμήμα στη Βέροια, δύο από τα άτομα που κληρώθηκαν ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής, σήμερα βρίσκονται μετανάστες στη Γερμανία.

Στην Έδεσσα, αρκετοί από τους 700 κατοίκους μεγάλου χωριού, παρέδωσαν τις ταυτότητές τους, αποφασίζοντας να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

aftodioikisi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ