2012-05-06 11:23:14
Φωτογραφία για Τέλος εποχής
Ο δικομματισμός παίζει τα "ρέστα" του Σε μια χαμένη "παρτίδα" ρίχνει και τα τελευταία του "χαρτιά", που είναι ο Καζάκης και η Παπαρήγα

Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος... τα σταλινικά εργαλεία του παρακράτους.

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

Ελάχιστες ημέρες μας χωρίζουν από τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης και οι μάσκες αρχίζουν να "πέφτουν" η μία μετά την άλλη. Οι "πολυτέλειες", που απολάμβανε ο δικομματισμός μέχρι τώρα, φαίνεται πλέον ότι αποτελούν παρελθόν. Ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος δικομματισμός αρχίζει και ξοδεύει τις εφεδρείες του. Αποκαλύπτει τα "δεκανίκια" του και αυτό είναι τραγικό γι' αυτόν, γιατί σε περίπτωση ήττας του δεν υπάρχει πλέον ασφαλής δρόμος γυρισμού. Αν χάσει τη μάχη των προσεχών εκλογών, χάνεται για πάντα. Υποχωρώντας, προκειμένου να επιβιώσει, "καίει" τις "γέφυρες" ασφαλείας και μπαίνει σε έναν μονόδρομο προς την καταστροφή.


Εδώ πρέπει να προσέξει ο αναγνώστης, γιατί αυτό το οποίο θα πούμε είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πολλοί αναγνώστες ρωτάνε τον γράφοντα για το τι προτείνει ότι πρέπει ή ότι δεν πρέπει να ψηφίσουν. Όταν τους προτείνει να ψηφίσουν Τσίπρα ή Καμμένο, η αμέσως επόμενη ερώτηση που ακολουθεί είναι αν τους "εγγυάται" για την ποιότητά τους. Ο γράφων δεν εγγυάται τίποτε για κανέναν, γιατί δεν γνωρίζει κανέναν από αυτούς προσωπικά. Τούς προτείνει με απόλυτη ασφάλεια ως επιλογές, γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να εγγυηθεί τίποτε γι' αυτούς. Οι χειρότεροι άνθρωποι να είναι, πρόβλημα δεν υπάρχει, εφόσον σήμερα το ζητούμενο είναι άλλο. Ο γράφων αυτό γνωρίζει και αυτό είναι που εγγυάται. Εγγυάται το κέρδος από αυτήν την επιλογή, το οποίο δεν έχει σχέση με την ποιότητα των προσώπων.

Το κέρδος σε μια τέτοια περίπτωση είναι η δυσχέρεια που θα αντιμετωπίσουν οι δανειστές μας στη δρομολόγηση των σχεδίων τους. Έχουμε κέρδος αν δεν γνωρίζουν τους συνομιλητές τους και άρα αν δεν έχουν τη δυνατότητα του άμεσου εκβιασμού τους ...Αν δεν τους έχουν δει σε λίστες "ηρώων" της γνωστής πρεσβείας ...Αν δεν τους έχουν δει στις λίστες της Siemens ...Αν δεν τους έχουν δει καβάλα σε "στραβά" υποβρύχια. Έχουμε κέρδος αν χρειαστούν χρόνο να γνωριστούν μεταξύ τους, προκειμένου να δημιουργήσουν τα νέα πλαίσια των συμφερόντων τους. Έχουμε κέρδος αν δεν υπάρχει μια στιβαρή κυβέρνηση να μπορεί να αγνοεί τον κόσμο και να παίρνει σκληρά μέτρα.

Στην κυριολεξία αυτό, το οποίο μπορεί να δώσει μια ελπίδα σωτηρίας σήμερα στην Ελλάδα, είναι η καθυστέρηση. Είναι αυτό, το οποίο λένε οι ποδοσφαιρόφιλοι ..."η μπάλα στην εξέδρα". Αυτό είναι το μόνο που μας συμφέρει. Μας συμφέρει να καθυστερούμε όσο μπορούμε, μέχρι να δημιουργηθεί πανευρωπαϊκό πρόβλημα με την οικονομία. Μας συμφέρει η καθυστέρηση. Μας συμφέρει να κωλυσιεργούμε απέναντι σε δανειστές, οι οποίοι βιάζονται να κλείσουν το θέμα μας εις βάρος μας. Τα νέα από τη Γαλλία ή την Ιταλία ή την Ισπανία είναι ενθαρρυντικά.

...Καταρρέουν οι οικονομίες τους και η ανεργία απειλεί να τινάξει τα πάντα στον "αέρα". Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να λύσει τα προβλήματα των μεγάλων, θα πρέπει η Ελλάδα να έχει επιβιώσει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο ...Έστω και σε "κώμα", αλλά να είναι "ζωντανή" ...Να μην έχει λεηλατηθεί και αναγκαστικά αντιμετωπιστεί με τον ειδικό τρόπο που προβλέπεται για τις τριτοκοσμικές χώρες ...Να μην αντιμετωπιστεί με γνώμονα τα συμφέροντα κάποιων ξένων ιδιοκτητών της ...Να λυθούν τα προβλήματά της ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και όχι σαν υπεραφρικανική αποικία της Γερμανίας. Ακόμα και η ακυβερνησία στη σημερινή εποχή είναι θετική. Δεν θα αφήσουν την ακυβερνησία να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Ως εκ τούτου κερδίζεις χρόνο, όταν ο "δικαστικός κλητήρας" δεν βρίσκει τον υπεύθυνο να του κάνει την επίδοση του "λογαριασμού".

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων των πολιτών. Την επομένη των εκλογών πρέπει η Ελλάδα να έχει διαφορετικό "πρόσωπο"... Διαφορετικούς ηγέτες και διαφορετικό πολιτικό προσωπικό. Ο Τόμσεν, όταν ξανάρθει στην Ελλάδα, θα πρέπει να αγωνιά πραγματικά γι' αυτό που θα έχει προκύψει από τις εκλογές και θα βρει μπροστά του. Το "κωλοσφούγγι" των τοκογλύφων να μην ξέρει αν οι ηγέτες της επόμενης ημέρας τον "ψάχνουν" για να του δώσουν το "χέρι" της συνεργασίας ή αν τον ψάχνουν για να τον αρχίσουν στις "κλωτσιές"...

..."Κλωτσιές" έτσι κι αλλιώς θα πέσουν. Αυτοί, που σήμερα βιάζουν την Ελλάδα, δεν θα τη γλιτώσουν ...απλά αυτό δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ