2012-05-05 23:15:14
Φωτογραφία για Νέο τουρκικό παραμύθι: Από την κάλπη μπορεί να προκύψει ένταση στο Αιγαίο
Το γνωστό μοντέλο κινδυνολογίας που το εναλλάσουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με παραλλαγές οι Τούρκοι, επαναλάμβάνει ο τουρκικός τύπος .

Ανταπόκριση της Hurriyet έχει τον τίτλο«Από την κάλπη μπορεί να προκύψει ένταση στο Αιγαίο», ενω η Zaman δημοσιεύει ανταπόκριση με τίτλο «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα ψάξει για πετρέλαιο στο Αιγαίο και η κρίση είναι στα πρόθυρα».

Στην ανταπόκριση της Zaman γράφει ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ βλέπουν ότι η έξοδος από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται στα κοιτάσματα στο Αιγαίο. Οι αρχηγοί και των δύο κομμάτων μετά τις εκλογές θα εστιαστούν στον καθορισμό της ΑΟΖ της Ελλάδος στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να αυξήσει την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία. Στη συνέχεια γράφει ότι ακόμα και ο ακαδημαϊκός κ. Ηρακλής Μήλας που γνωρίζει καλά και τις δύο χώρες λέει ότι δεν είναι αισιόδοξος σε ένα κλίμα μιας βουλής των 10-12 κομμάτων, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
. Στο μεταξύ ο Βενιζέλος σε προεκλογική του ομιλία είχε πει ότι δεν αμφισβητούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας για στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο αναφορικά με τα βήματα της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Ο κ. Σαμαράς είχε τονίζει ότι θα δώσει βαρύτητα στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες στο σύνολο της χώρας και πρώτα στο Αιγαίο. Με αυτές τις προσεγγίσεις, συνεχίζει την κινδυνολογία, αναμένεται ότι θα πυροδοτηθεί κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην ανταπόκριση της Hurriyet γράφει ότι το αναμενόμενο από τις εκλογές είναι να προκύψει για πρώτη φορά μετά το 1974 κυβέρνηση συνασπισμού και ότι πέραν των δύο μεγάλων κομμάτων που λέγεται ότι τα δύο μαζί μπορεί να πάρουν 40-43% υπάρχει περίπτωση να μπουν στη Βουλή 6-8 κόμματα τα οποία αντιτίθενται με τις συμφωνίες που έχουν γίνει με ΕΕ και ΔΝΤ.

Οι προβλέψεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις γενικά είναι, υποστηρίζει στο γνωστό μοντέλο κινδυνολογίας, αρνητικές. Είναι γνωστό – αναφέρει- ότι ο κ .Σαμαράς όταν ήταν ΥΠΕΞ (1989-1992) ακολούθησε σκληρή πολιτική έναντι της Τουρκίας. Πέραν αυτού οι δύο σύμβουλοι του κ. Σαμαρά είναι γνωστοί, λέει, για τις δηλώσεις τους κατά της Τουρκίας. Ο κ. Σαμαράς ολοκλήρωσε χθες την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ενώ νωρίτερα είχε πάει στα ‘Υψαλα όπου επισκέφθηκε τους έλληνες στρατιώτες. Στη συνέχεια πέρασε στην τουρκική πλευρά των συνόρων χαιρέτισε τους τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς στους οποίους έδωσε αναμνηστικά.

Σκεφτείτε να μην τους είχε χαιρετίσει τι θα έγραφε prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ