2012-05-05 21:42:04
Φωτογραφία για Β.ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ
Η Ισπανία θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη κατά της κρίσης χρέους χωρίς την βοήθεια των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα. "Οι Ισπανοί λένε: θα τα καταφέρουμε μόνοι μας και τους πιστεύω», τόνισε ο...

Σόιμπλε.

"Για μένα, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Ισπανία θα πάρει τα σωστά μέτρα και θα τα εφαρμόσει σταδιακά», επισήμανε ο γερμανός υπουργός στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ακαθάριστο εθνικό προϊόν (ΑΕΠ) της Ισπανίας συρρικνώθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2011, κατά το οποίο ήδη είχε υποχωρήσει 0,3%, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε ότι η χώρα επέστρεψε σε ύφεση, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες, στην κατηγορία «ΒΒΒ+» από «Α», επικαλούμενος ανησυχίες για την επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ