2012-05-05 21:14:22
Φωτογραφία για Εκλογές ή ντεκαπάζ; Ένα έθνος σε κατάθλιψη
του Δ. Παπαγεωργίου

Θα είμαι λίγο ψυχρός. Και λίγο μη πολιτικά ορθός. Οι αυριανές εκλογές δεν είναι για τους περισσότερους Έλληνες, τίποτε παραπάνω από ό,τι είναι η κομμωτική αλλαγή για μία γυναίκα, μετά από έναν χωρισμό.  Οι Έλληνες επί δυόμιση χρόνια, υπέστησαν όχι μόνο την οικονομική εξαθλίωση, αλλά και μία ταυτόχρονη και ίσως ακόμη πιο επώδυνη, διεθνή γελοιοποίηση. Μία ενορχηστρωμένη ενοχοποίηση τόσο από μέλη του εσωτερικού πολιτικού συστήματος, όσο και από το εξωτερικό.

Δεν τους έγινε μόνο ο βίος αβίωτος, μέσα στην καταρρέουσα οικονομική κατάσταση, αλλά δεν τους επιτράπηκε καν να διαμαρτυρηθούν. Έπεσαν θύματα της αστυνομικής επιθετικότητας, έφαγαν δακρυγόνα, γκλοπιές, αλλά και της αναρχοαριστερής επιθετικότητας, που τους ανάγκασε να γυρίσουν στον καναπέ του σπιτιού τους.

Ταυτόχρονα είδαν να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους, μία προς μία περιπτώσεις παράνομου και προκλητικού πλουτισμού κάποιων από την υποτιθέμενη ελίτ. Είδαν καταθέσεις στην Ελβετία να παρελαύνουν, είδαν γιώτ στην Ολλανδία και στην Ιταλία, είδαν ακίνητα νεοκλασσικά να περνούν μέσω offshore εταιρειών στην κατοχή πολιτικών.


Ο ελληνικός πληθυσμός αισθάνεται σαν απατημένη γυναίκα. Που ταπεινώθηκε, απατήθηκε και έμεινε χωρίς οικονομική ανεξαρτησία στον δρόμο.

Και τώρα ... εκδικείται, αλλάζοντας κούρεμα. Γιατί αυτό περίπου θα κάνει αύριο, ψηφίζοντας στις εκλογές. Η χώρα ολόκληρη μοιάζει να υποφέρει από μια ψυχοκαταναγκαστική κατάθλιψη. Άλλοι ψηφίζουν μεγάλα κόμματα για να μην καταστραφούμε, θυμίζοντας την γυναίκα που επιστρέφει στον σύζυγο που την δέρνει γιατί δεν έμαθε ποτέ στην ζωή της να δουλεύει.

Ενώ άλλοι εκδικητικά ψηφίζουν μικρότερα κόμματα, ασπαζόμενοι την λογική του θα “πάω με τον πρώτο τυχόντα” για να εκδικηθώ αυτόν που με απατούσε. Θα μπορούσε κανείς να κάνει ανάλυση σχετικά με τον “ψυχαναγκαστικό” χαρακτήρα της κάθε κομματικής επιλογής. ¨Δεν έχει όμως κάποιο ιδιαίτερο νόημα το να το κάνουμε αυτό.

η συνέχεια στο

http://www.antistasi.info/entry.php?b=9
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φούμο στους νεοφιλελεύθερους
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φούμο στους νεοφιλελεύθερους
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ