2012-05-05 18:35:05
Φωτογραφία για Σπείρα ξάφριζε ηλικιωμένους σε λαϊκές της ΘΕσσαλονίκης
Ανυποψίαστους ηλικιωμένους πολίτες σε χώρους λαϊκών αγορών, πλησίαζαν μέλη σπείρας, πείθοντάς τους να... συμμετέχουν στο τυχερό παίγνιο "ΤΙΠ ΤΟΠ" και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά... σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί χθες συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 39 και 33 ετών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ επιπλέον συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται, για "Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση", "Απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία", "Εγκληματική οργάνωση" και παράβαση του νόμου Περί Παιγνίων.

Μεσημεριανές ώρες χθες, σε λαϊκή αγορά στην περιοχή της Σταυρούπολης, ο 33χρονος προσέγγισε ανυποψίαστο ηλικιωμένο και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, τον οδήγησε σε προκαθορισμένο σημείο, στο οποίο οι συνεργοί του διενεργούσαν εικονικά το προαναφερόμενο τυχερό παίγνιο, με σκοπό να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.


Το θύμα, αντιλαμβανόμενος την απόπειρα κλοπής σε βάρος του, ειδοποίησε τηλεφωνικά το κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο εκ των δραστών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία καπάκια μπουκαλιού, με τα οποία διεξήγαγαν το προαναφερόμενο παίγνιο και το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και ρόλους, συνέστησαν από τον Ιούνιο του 2011 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε χώρους λαϊκών αγορών, ενώ κατά τη διενέργεια των αξιόποινων πράξεών τους, λάμβαναν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοίαπό τις Αρχές.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ενεργώντας με τον προαναφερόμενο τρόπο, προέβησαν συνολικά σε δέκα κλοπές χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους πολίτες, ενώ η λεία τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ