2012-05-05 00:02:51
Φωτογραφία για ΠΕΤΡΕΑΣ: ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ
Για την μεταγραφή του στο γαλλικό πρωτάθλημα και τη Ναρμπόν, με την οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, μίλησε στο "gavros.gr" ο Γιώργος Πετρέας.

Αναλυτικά Ο διεθνής κεντρικός παραδέχτηκε ότι τον κύριο λόγο στην απόφασή του έπαιξε η αβεβαιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα γενικότερα και στο πρωτάθλημα βόλεϊ ειδικότερα:

«Είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου από πέρσι να φύγω κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Από φέτος ακόμα, αλλά πολύ περισσότερο από του χρόνου, τα πράγματα στην Ελλάδα θα είναι ακόμα χειρότερα σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στον αθλητισμό. Ήρθε η πρόταση από μία γαλλική ομάδα που, από έρευνα που έκανα και από παιδιά που έπαιξαν τα προηγούμενα χρόνια σε γαλλικές ομάδες, πληροφορήθηκα ότι είναι άκρως επαγγελματικές. Φεύγω από ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει να πέφτει από πλευράς ποιότητας ως συνέπεια της οικονομικής κατάστασης».

Για την πρόταση του Ολυμπιακού για την επόμενη χρονιά, ο Πετρέας εξήγησε:


«Μου έγινε μία πρόταση από πλευράς Ολυμπιακού και την τελευταία στιγμή και μία πιο βελτιωμένη πρόταση, κάτι που θεωρώ ότι δείχνει πως υπήρχε ικανοποίηση προς το πρόσωπό μου για τη χρονιά που πέρασε, αν και δεν συνοδεύτηκε από τίτλους. Είχα δώσει από αρκετά νωρίς στους ανθρώπους του Ολυμπιακού τον λόγο μου ότι αν δεν υπήρχε κάτι καλό από το εξωτερικό δεν θα πήγαινα σε άλλη ομάδα, αλλά και να υπήρχε, θα περίμενα την απάντηση του Ολυμπιακού. Είμαι σε μία ηλικία που είναι κατάλληλη για το μεγάλο βήμα προς το εξωτερικό. Είναι και το πρωτάθλημα που παίζει ρόλο, είναι όνειρο για τον καθένα να αγωνιστεί σε μία ομάδα στο εξωτερικό. Υπήρχαν προτάσεις και μέσα στη χρονιά αλλά έμεινα στον Ολυμπιακό γιατί δεν ήθελα να αφήσω ξεκρέμαστη την ομάδα μου».

Παράλληλα, ο 25χρονος κεντρικός δήλωσε βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα οδηγηθεί ξανά στις επιτυχίες, απαλλαγμένος από τα χρέη:

«Παρόλο που η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη από πλευράς αποτελέσματος, ο Ολυμπιακός έχει ανθρώπους που ξέρουν πώς θα τον οδηγήσουν ξανά στις επιτυχίες και κυρίως πώς θα εξυγιάνουν τον σύλλογο».

Για την περίπτωση επιστροφής, επισήμανε:

«Στην Ελλάδα έχει τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός, ελπίζω στο άμεσο μέλλον να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα για να γυρίσουν όλοι πίσω αφού κανείς δεν θέλει να φεύγει από τη χώρα του. Είναι ευχής έργο να υπάρχει ενδιαφέρον από μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια ο Ολυμπιακός θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να πρωταγωνιστήσει ξανά. Οι κύριοι Κουντούρης, Χρυσοφάκης, Ταρνατόρος έχουν όρεξη για δουλειά και είναι και γνώστες του αντικειμένου. Θα πάνε μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη τους και δεν θα κάνουν λάθη του παρελθόντος και άλλων συλλόγων».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ