2012-05-05 00:00:43
Φωτογραφία για Ψηφίζουν και στην Σερβία υπό το …βλέμμα του ΝΑΤΟ!
Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές έχει την Κυριακή  η Σερβία και καθώς ψηφίζουν και οι περίπου 110.000 Σέρβοι του Κοσόβου  το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει την επιφυλακή του εκεί  όπως και τις δυνάμεις του- με 650 γερμανούς και αυστριακούς! Το ίδιο έχει κάνει και Ουάσιγκτον στέλνοντας ένα πλοίο με πεζοναύτες  κλπ στην ευρύτερη περιοχή!

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως οι δυνάμεις του στο Κόσοβο έχουν κινητοποιηθεί για να εγγυηθούν την ασφάλεια στην περιοχή, ενώ σε ανακοίνωσή του, ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, κ. Άντερς Φογκ Ράσμουσεν,  «κάλεσε όλους τους ηγέτες όλων των κοινοτήτων να δείξουν αυτοσυγκράτηση στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας».Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο είπε,  «είναι σημαντικό να αποφευχθεί κάθε μονομερής πράξη ή εκδήλωση που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις» πρόσθεσε.

Ακόμα ο κ. Ράσμουσεν επανέλαβε πως η πολυεθνής δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) «έχει αποστολή να διατηρήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλο τον πληθυσμό του Κοσόβου, με πλήρη αμεροληψία, όπως κάνει εδώ και μια δεκαετία».Και γιια τον λόγο αυτό, προειδοποίησε, «θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και τρόπο που διαθέτει».

Οι  Σέρβοι του Κοσόβου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της Κυριακής σε εκλογικά τμήματα που άνοιξε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προεκλογική... καλοκαιρία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προεκλογική... καλοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ