2012-05-04 13:08:55
Φωτογραφία για Ξεριζώστε το χούι των πολιτικών στις εκλογές
της Μαρίας ΓιαχνάκηΗ πολιτική είναι χούι έλεγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρώτα εξέρχεται η ψυχή από τον πολιτικό όταν πεθάνει και μετά εξέρχεται το χούι.

Προφανώς ο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλούσε για πολιτικούς με ιδανικά και οράματα και όχι για πολιτικούς της τελευταίας στιγμής που αποφάσισαν να γίνουν υποψήφιοι επειδή ήθελε το κόμμα να κλείσει ψηφοδέλτιο ή γιατί θεωρούταν δημοφιλής άρα θα φέρει και ψήφους.

Ρίχνοντας μια ματιά σε ψηφοδέλτια που άφηναν στο αυτοκίνητό μου σε διαφημιστικά που έριχναν στην πόρτα μου σε φυλλάδια που έβρισκα στον δρόμο πεταμένα, αντιλήφθηκα για άλλη μία φορά το άγχος των κομμάτων να μαζέψουν ψήφους από όπου έτυχε. Ας μην μιλήσω για τις προεκλογικές ομιλίες καλύτερα. Καταλάβαινες την προχειρότητα και την φιλοδοξία των υποψηφίων ακόμη και στις φωτογραφίες που είχαν χρησιμοποιήσει στα φυλλάδια τους. Η μία φωτογραφήθηκε στα μπουζούκια με το γαρύφαλο στο χέρι και πίσω γλέντι και χαμός της άρεσε η φωτογραφία και την έβαλε στο ψηφοδέλτιο να την δούμε και να την ψηφίσουμε. Ο άλλος δεν έχει πιάσει ποτέ στην ζωή του εφημερίδα και την άπλωσε δήθεν φαρδιά πλατιά μπροστά του για να κάνει ότι ενημερώνεται και να φωτογραφηθεί για το διαφημιστικό του .


Κάθε σπίτι έχει και ένα υποψήφιο βγαλμένο από όπου μπορείς να φανταστείς από το βούρκο από τους αγρούς από τις πίστες από τις θεατρικές σκηνές.

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται πολύ προσοχή σε αυτές τις εκλογές. Αυτήν την φορά ας μην ψηφίσουμε επικίνδυνα .

Ας μην ψηφίσουμε τον γνωστό ή το μέσον . Έτσι κι αλλιώς κανείς από αυτούς δεν θα μπορεί να βοηθήσει κανέναν γιατί έτσι κι αλλιώς δεν αποφασίζουν πια εκείνοι έτσι που τα κατάφεραν. Ακόμη και οι πιο γνωστοί σε μας πολιτικοί που ως τώρα σουλάτσαραν στην βουλή το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ακατάλληλοι. Είδατε που μας φτάσανε όλες αυτές οι κυβερνήσεις που πέρασαν από το κοινοβούλιο. Ψηφίστε με το μυαλό . Οι περισσότεροι βουλευτές θέλουν να βγουν την τελευταία τους τετραετία να πάρουν την σύνταξη , μην τους κάνετε τη χάρη.

Άλλοι δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους από το να είναι βουλευτές και να κάνουν ότι αποφασίζουν για τις τύχες μας στην Βουλή τω ν Ελλήνων. Δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους και αν ψάξετε και τα πτυχία των περισσοτέρων που καυχιούνται ότι έχουν δεν υπάρχουν . Μην κάνετε ούτε σε αυτούς την χάρη . Αναλογιστείτε πόσοι από αυτούς έχουν ένσημα , πόσοι από αυτούς έχουν γράψει ώρες δουλειάς στο κοντέρ της ζωής; Πολλοί λίγοι. Πως λοιπόν θέλουμε να καταλάβουν όλους εμάς που ιδρώνουμε για να ζήσουμε;

Οι υπόλοιποι πάλι πιάστηκαν αδιάβαστοι με τα μνημόνια και τη νέα τάξη πραγμάτων που μας την σέρβιραν από το εξωτερικό και οι πολιτικοί της αποτυχίας μας την σέρβιραν με τη σειρά τους την ώρα που ήμαστε πεινασμένοι και καταβροχθίσαμε ότι μας έδωσαν.

Άλλοι πάλι κατέστρεψαν την παιδεία μας και τη λειτουργία των σχολείων .

Απαξίωσαν τους δασκάλους τους μαθητές έθαψαν την ίδια την γνώση κατέστρεψαν τα βιβλία , άργησαν να τα δώσουν , άφησαν μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα στα προαύλια των σχολείων. Άλλοι άφησαν την Ελλάδα στο έλεος των κακοποιιών και των εγκληματιών, έκαναν τους Έλληνες να μισήσουν τους μετανάστες να αποκτήσουν ξενοφοβία. Πήραν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να τους φιλοξενήσουν αλλά τους άφησαν να κοιμούνται και να ζουν σε δρόμους και λιμάνια αφού τα λεφτά κάτι άλλο τα έκαναν. Διώχνουν του νέους από την χώρα τους και σε άλλους κρεμούν τις θηλιές στο λαιμό τους και τους πνίγουν .

Γέμισαν τα γραφεία ψυχιάτρων κόσμο που ζητά ηρεμιστικά για να κοιμηθεί το βράδυ από τα χρέη και την ανασφάλεια.. Άφησαν αφύλαχτα τα μουσεία, γελοιοποίησαν την θρησκεία και τους πνευματικούς ηγέτες αυτού του τόπου .Ποιοι πολιτικοί άφησαν να γίνουν όλα αυτά από αυτήν την κυβέρνηση αλλά και από τις προηγούμενες;

Όλοι έχουν την ευθύνη και αν κάποτε ψηφίζαμε τους γνωστούς πολιτικούς γιατί λέει ήταν έμπειροι και θα μπορούσαν να διαχειριστούν μια ενδεχόμενη κρίση είδαμε τελικά ότι δεν το έκαναν . Οπότε ας μην τους ξαναβάλουμε στην Βουλή . Ας ανοίξουμε τα βιογραφικά των υποψηφίων και ας ψηφίσουμε με το μυαλό μας αυτήν την φορά , όχι με τη συνήθεια όχι με τον θυμό μας αλλά με το ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ...www.briefingnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ